Van'ın Erciş ilçesi nüfusuna k...
MEBİT

Atanamayan Vanlı Öğretmen Fedai Altun, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi!

Van'ın Erciş ilçesi nüfusuna kayıtlı atanamayan öğretmen Fedai Altun (23) çalıştığı bir inşaat işinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Abone Ol

2021-11-11 23:57:48 | Son Güncelleme : 2024-03-28 18:03:54

Atanamayan Vanlı Öğretmen Fedai Altun, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi!

İş cinayeti Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre , Van'ın Erciş ilçesine bağlı Hacıkaş Mahallesi nüfusuna kayıtlı ataması yapılmayan Beden Eğitimi Öğretmeni Fedai Altun (23) çalışmak için gittiği Malatya'da bir inşaat işinde elektirik akımına kapıldı. Yeşilyurt Dilek Mahallesi Mezarlığı'nda elektrik ana trafosunu boyarken akıma kapılan Altun ağır yaralandı. Durumu fark eden çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından Altun hastaneye kaldırılırken kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İş cinayetine kurban giden Fedai öğretmenin atanamadığı için inşaat işlerinde çalışmak zorunda kaldığı öğrenildi.

“HAKKIMI SİZE HELAL ETMİYORUM”
Fedai Öğretmenin Twitter hesabından en son 8 Ekim günü inşaata çalışırken attığı tweet dikat çekti; “Alın size 83 puanın mükafatı (beden eğitimi)” ifadeleri yürek burktu. Altun bir başka paylaşımında ise “#Kaybeden60binolmayacak Beden eğitimi mezunuyum 80.55 puan aldım sizin yüzünüzden atanamıyorum. Aile baskısı yüzünden ağır şartlarda çalışmak zorundayım bunun vebalini acaba kim ödeyecek. Ben hakkımı size helal etmiyorum” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan bu yıl yaşanan iş cinayetlerinde arşivimizde kayıtlı en az 17 Vanlı işçi hayatını kaybetti.

“ÖNCE HAYALLERİNİ, SONRA HAYATLARINI ÇALDILAR”
Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Gençlerimizin önce hayallerini sonra hayatlarını çaldılar. Atanmadığı için inşaatta çalışan 23 yaşındaki Fedai Öğretmen, elektrik trafosunu boyarken hayatını kaybetti. Yüreğim yanıyor. Lakin, Fedai Öğretmen’in anısı önünde and olsun ki; kamuda torpili kökten bitireceğim!” ifadelerini kullandı.

“BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Ataması yapılmayan gencecik bir öğretmen Fedai Altun, çalıştığı inşaatta elektriğe kapılıp yaşamını kaybetti. Cinayet gibi iş kazasına mı yanalım, bir öğretmenin inşaatta çalışmasına mı? Öğrencileri öğretmensiz, öğretmenleri işsiz bırakan bu düzeni değiştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

KARAMOLLAOĞLU: BU DÜZENİ HEP BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ
Fedai Altun için paylaşımda bulunan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, “Fedai öğretmen meslek hayatının tamamen dışında bir işte çalışırken hayatını kaybetti.Üzülüyoruz, hayallerini, umutlarını kaybeden gençlerimiz adına üzülüyoruz. Bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Nesillerimizin tekrar hayallerine kavuşmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“80.50 KPSS İLE ALANINDA 888. OLMUŞ”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen ise, “Bu öğretmenimiz (80.50 KPSS ile alanında 888. olmuş – Beden Eğitimi) atanamadı, inşaatta çalışmaya başladı. Elektrik akımından vefat etti. Atanamayan öğretmenlerimiz kontenjan ve istihdam plansızlığının ve “re-skilling” vizyonu olmamasının mağdurudur. açıklamasında bulundu.

CHP'Lİ AĞBABA'DAN TEPKİ
Fedai Altun'un hayatına kaybetmesine ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba şu ifadeleri kullandı:

* Ataması yapılmadığı için bugüne kadar onlarca öğretmen hayatına son verdi. Diğer taraftan yine ataması yapılmadığı için binlerce öğretmen mesleklerini yapmak yerine farklı işlerde çalışıyor. Zincir marketlerde, pazarda, sanayide, inşaatlarda hemen her yerde ataması yapılmayan öğretmenleri görmek mümkün.

* Ağır ve tehlikeli işlerde çalışan öğretmenlerden hayatını kaybedenlere maalesef bir yenisi Fedai öğretmenimiz oldu. ‘Beden eğitimi mezunuyum 80.55 puan aldım sizin yüzünüzden atanamıyorum.’ sözleriyle yaşadığı bunalımı ortaya koyan Fedai Altun 23 yaşında hayatının baharında, çok sevdiği mesleğini yapamadan hayattan koparıldı.

* Yandaş vakıflar üzerinden kamuya yerleşen, işe gitmedikleri belediyeden nemalanan, 2 şer 3'er maaş alanlar, yönetim kurulu üyeliklerini kapanlar, huzur hakkı adı altında ceplerini dolduranların memleketinde Beden Eğitimi Öğretmeni Fedai Altun birkaç gün konuşulup unutulmamalı.

* Öğretmen adayları yıllardır atama bekliyor. Bu zor salgın günlerinde öğrenciler öğretmenlerine, öğretmenler öğrencilerine kavuşmalıdır.

KORAY AYDIN: EY ÜLKEYİ YÖNETENLER BU VEBAL KİMİN?
İYİ Parti Teşkilat Başkanı  ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Fedai Altun hakkında yaptığı paylaşımda, “Öğretmen olmak hayaliyle mezun olan Fedai Altun,ne yazık ki atanamayan öğretmen oldu. Yılmadı; eline fırçayı alıp boyacı oldu.Trafoyu boyarken akıma kapılıp hayatından oldu. Ey ülkeyi yönetenler bu vebal kimin? Milletçe yaktın yüreğimizi Fedai öğretmen ruhun şad olsun.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SÖZCÜ, ERCİŞ HABER

  • Etiketler : FEDAİ ALTUN GÜNCEL ÖĞRETMEN ATAMA Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER