Galericilik yetki belgesi sına...
MEBİT

Galericilik yetki Belgesi Sınavları

Galericilik yetki belgesi sınavları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurumlar tarafından yapılmaktadır. Kurumlar sözlü ve yazılı olarak iki aşamada sınav yapmaktadırlar. Adayların bu sınava girmeleri belgeyi alma adına zorunludur.

Abone Ol

2020-12-15 12:34:00 | Son Güncelleme : 2024-03-27 12:29:02

Galericilik yetki Belgesi Sınavları

Galericilik yetki belgesi sınavları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurumlar tarafından yapılmaktadır. Kurumlar sözlü ve yazılı olarak iki aşamada sınav yapmaktadırlar. Adayların bu sınava girmeleri belgeyi alma adına zorunludur.

 Yetkili kurumlar tarafından yapılan sınavlardan başarı ile geçen adaylar galericilik yetki belgesini alabilirler.

Sınavlar kurumların belirlemiş olduğu tarihlerde gerçekleşmektedir. Yapılacak olan sınav tarihleri belgeyi almak isteyen adaylara internet aracılığı ile duyurulur. Sınava girmek için herhangi bir şart aranmaz. İsteyen adaylar istenilen evrakları tamamlamaları halinde sınava girebilirler.

 Galericilik yetki belgesi sınavına giren adayların sınav sonuçları internet üzerinden yayınlanmaktadır. Adaylar hem yazılı sınavın hem de sözlü sınavın sonuçlarını buradan öğrenebilirler. Sınav sonucunda başarılı olan adaylar belgeyi alırken başarısız olan adaylar ise bir sonraki tarihte yapılacak olan galericilik yetki belgesi sınavına tekrardan girebilirler.

Galericilik Yetki Belgesi Sınav Soruları

Galericilik yetki belgesini almak için sınavları başarı ile geçmek zorunludur. Adaylar istenilen evrakları tam olarak teslim ettikten sonra başvuru işlemini yapmakta ve ilk olarak yazılı sınava girmektedirler. Yetkili kurum tarafından yapılan sınavlarda belirlenen puanı geçen adaylar sözlü sınava dahil edilirler. Yani adaylar önce yazılı sınava ardından sözlü sınava tabi tutulurlar. Yazılı sınavı başarı ile geçen adaylar sözlü sınava girmek zorundadırlar.

Galericilik yetki belgesi yazılı sınavını geçen adaylar sözlü sınav aşamasına geçerler. Bu aşamada yetkili kişiler tarafından sözlü olarak cevap verebilecekleri sorular sorulmaktadır. Yazılı sınavı geçtikten sonra sözlü sınavda adaylara genellikle şu tip sorular sorulmaktadır;

·         İşletmenizi açtığınızda yapacağınız ilk iş neler?

·         Hasarlı araçları ya da hasarsız araçları seçme nedeniniz ne olur?

·         Araç alım satım sürecinde neler yapılır kısaca anlatınız?

·         Alım satımı yapacağınız araçların resmi sorgulamasını nasıl yaparsınız?

·         Araç alım satım sürecinde noter işlemlerini anlatınız?

·         Almak istediğiniz aracın alış sürecini nasıl gerçekleştirirsiniz?

·         Elinizde bulunan ve satmak istediğiniz aracın satış sürecini anlatınız?

·         Araç alım satımını hangi yollardan yaparsınız?

·         Genellikle ne tür araçların alım ve satımını yapmayı tercih edersiniz?

·         Araç alım satımında dikkat etmeniz gereken hususları biliyor musunuz?

Sözlü sınavda genelde bu tip sorularla karşı karşıya kalan adaylar cevaplarında mülakat heyetini tatmin edici cevaplar vermelidirler. Bu tip sorular adayın bu işi yapıp yapamayacağını ortaya çıkarmaktadır. Vermiş oldukları yanıtlar neticesinde galericilik belgesini almaya hak kazandıklarının kararını mülakat heyeti vermektedir. Bu nedene sözlü sınavda sorulan bu sorular adaylar için büyük önem arz etmektedir. Sınava gelmeden önce araç alım satımı konusunda bilgi edinmek adaylara sınav esnasında kolaylık sağlayacaktır.

Galericilik Belgesi Ücreti Ne Kadar?

Galericilik belgesi ücreti ne kadar? diye soracak olursanız eğer bu belgeni fiyatı ilgili kuruluşlara göre değişiklik göstermektedir. Yalnız belge için istenilen fiyat 700 lira ile 1000 lira arasında değişmektedir. Başvuruyu tamamladıktan sonra belirlenen sınavlara giren adayların başarılı olmasının ardından adaylar galericilik belgesini alabilirler. Bu belgeyi almak için her aday ilgili kurumun belirlediği ücreti ödemeleri gerekmektedir.

Galericilik belgesini almaya hak kazanan adaylar belirlenen belge fiyatını ödemeleri halinde belgeye sahip olabilirler. Her aday belirlenen aşamalardan geçtikten sonra bu belgeyi alır ve kullanır.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER