NATO'nun deprem felaketinden e...
MEBİT

NATO'nun Türkiye'ye gönderdiği konteyner evlerden 600'ü yola çıktı

NATO'nun deprem felaketinden etkilenen Türkiye’ye destek amacıyla göndereceği bin konteyner evden 600’ünün İtalya’dan dün akşam saatlerinde yola çıktığı açıklandı.

Abone Ol

2023-02-20 23:10:17 | Son Güncelleme : 2024-03-28 18:09:12

NATO'nun Türkiye'ye gönderdiği konteyner evlerden 600'ü yola çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından NATO'nun deprem bölgesine göndereceği bin konteyner evden 600'ü Türkiye'ye doğru yola çıktı. NATO tarafından yapılan yazılı açıklamada, konteyner evlerin dün akşam saatlerinde İtalya'nın Taranto Limanı'ndan ayrıldığı belirtildi.

Sevkiyatın NATO'nun Napoli Müttefik Kuvvetler Komutanlığı ile NATO Destek ve Tedarik Dairesi'nin (NSPA) koordinasyonunda sağlandığı aktarılan açıklamada, konteyner ile depremlerden etkilenen en az 4 bin kişiye geçici barınma sağlanacağı ifade edildi. Konteynerlerin hafta içinde İskenderun'a varmasının planlandığı aktarılan açıklamada, “Bir NATO sivil-askeri müşterek operasyonel irtibat ve keşif ekibi kamp alanını hazırlıyor ve lojistik ile yerel desteği koordine ediyor. Taranto Limanı, geminin normal liman saatleri dışında hem boşaltılması hem de yüklenmesi için hafta sonu operasyonlara başladı. Ayrıca NATO, Pakistan'dan Türkiye'ye stratejik hava yoluyla çadır nakliyatını koordine ediyor” denildi.

  • Etiketler : NATO DÜNYA DEPREM HABERLERİ SON DAKİKA
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER