Vietnam vizesi hakkında intern...
MEBİT

Vietnam Vizesi En Kolay Nasıl Alınır ?

Vietnam vizesi hakkında internet üzerinde Türk vatandaşlarına vize verilmiyor tarzında bir çok olumsuzluklar yazılmaktadır.

Abone Ol

2019-12-05 07:41:00 | Son Güncelleme : 2024-04-23 10:27:57

Vietnam Vizesi En Kolay Nasıl Alınır ?

Vietnam vizesi hakkında internet üzerinde Türk vatandaşlarına vize verilmiyor tarzında bir çok olumsuzluklar yazılmaktadır. Aslında Vietnam Vizesi Türk vatandaşları için alınması en kolay vizelerden bir tanesi. Tek eksi tarafı Avrupa, Amerika vatandaşlarını e-vize olarak alabiliyorken Türk vatandaşlarının yerel bir seyahat acentesi üzerinden başvuru yapması şartı koşulmaktadır. Güvenli bir firma üzerinden Vietnam vize başvurusu gerçekleştirerek Vietnam vize onay mektubu (Vietnam C1 belgesi) temin etmemiz gerekmektedir.

Vietnam Vize Onay Mektubu (Vietnam C1 Belgesi) Nedir ? Nasıl Alınır ?

Vize onay mektubu, diğer adıyla Vietnam C1 belgesi sizin adınıza Vietnam’da bulunan yerel bir seyahat acentesi aracılığıyla yine orda bulunan göç idaresine başvuru yapılarak alınır. Vizenizin onaylandığını taahhüt eder. Bu belgenin aslı Vietnam’da kalır size mail aracılığıyla kopyası iletilir. Bu kopyayla birlikte vizenizi arzu ederseniz Vietnam konsolosluğu aracılığıyla arzu ederseniz de havalimanında kapı vizesi olarak alabilirsiniz.

 

Vietnam C1 belgenizi 2016 yılından beri Türk vatadandaşlarına Vietnam vizesi temin eden Vietnamavize.com firması üzerinden alabilirsiniz. Firma yetkilileri sizden sadece pasaportunuzun ilk sayfasının görüntüsünü ve varsa eğer uçak bileti rezervasyonlarınızı talep ediyor. Eğer rezervasyonlarınız henüz yok yoksa seyahat tarihlerinizi bildirmeniz yeterli. Bunun dışında bir evrak temin etme zorunluluğunuz yok. Başvuru yapıldıktan sonra 7-10 iş günü içinde vize onay mektubunuz mail ortamında iletiliyor. Ödemenizi belgeniz çıktıktan sonra  kredi kartı / havale / eft şeklinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Arzu ederseniz konsolosluğu arayarak belgenin geçerliliğini teyit ettikten sonra da gerçekleştirebiliyorsunuz ödemenizi.

Website :

Mail : vietnamavize@gmail.com

Whatsapp/Tel : +90 541 210 20 20

Instagram :  @vietnamavize

 

Vietnam C1 Belgesi Ücreti Nedir ?

Vietnam c1 belgesi ücreti ; tek girişli için 90 USD, Çoklu girişli için ise 110 USD’dir. Buna ek olarak eğer vizenizi havalimanında pasaportunuza işletmek isterseniz tek girişli için 25 USD,  çoklu girişli için 50 USD vize işleme ücreti alınmaktadır. Eğer konsolosluk aracılığıyla alınmak isterse vize işleme ücreti 110 USD’dir. Arada ciddi bir fark olduğu için bu belgeyi temin eden kişiler genel olarak vizelerini havalimanında almayı tercih etmektedirler.

Vietnam Vizesi’ni Havalimanında Almak Riskli Mi ?

Vietnam vizesini havalimanında almak riskli değildir. Sebebi ise Vietnam C1 belgeniz vizenizin onaylandığını taahhüt eder. Geriye sadece vizenizi pasaportunuza işletmesi kalır. Yani Vietnam’a vardığınızda siz yeni bir vize başvurusu yapmayacaksınız. Onaylanmış bir vizenizi pasaportunuza işleteceksiniz.

Karayoluyla Girişlerde Vietnam Vizesi Nasıl Alınır ?

Karayolu ile girişlerde Vietnam vizesi alınamamaktadır. Vietnam C1 belgesi temin ettikten sonra bu belgeyle birlikte vizenizi herhangi bir Vietnam konsolosluğu aracılığıyla pasaportunuza işletmeniz gerekmektedir. Firma’ya hangi konsolosluk aracılığıyla alacağınızı bildirdikten sonra göç idaresi tarafından ilgili konsolosluğa gerekli bilgileriniz faxlanır ve oraya giderek vizenizi sorunsuz bir şekilde bastırabilirsiniz. Vietnam vizeniz pasaportunuza işlendikten sonra da sorunsuz bir şekilde Vietnam’a kara sınırından giriş yapabilirsiniz.

Vietnam’da En Fazla Kaç Gün Kalınabilir ?

Türk vatandaşları Vietnam’da en fazla 25 gün kalabilmektedirler. Daha uzun süreli kalabilmeniz için oturum izninizin bulunması gerekmektedir. Eğer oturum almak gibi bir durumunuz yok fakat aynı zamanda kalış sürenizi uzatmak siterseniz. Ülkeden çıktıktan sonra yakın bir ülkeye geçip, yeni bir vize başvurusu yaparak ülkeye yeniden giriş yapabilirsiniz. Zahmetli bir yol olsa da Vietnam’daki kalış sürenizi uzatmanın tek yolu budur.

Çoklu Girişli Vietnam Vizesi Almak Mümkün Mü ?

Evet. Çoklu girişli Vietnam Vizesi almak mümkün fakat 3 – 6 ay, 1 sene gibi opsiyonları yok. Tek girişlide olduğu gibi maximum 25 gün kalış süresi veriyorlar. Eğer dönüş biletiniz Vietnam’dan ve arada Kamboçya, Laos gibi ülkeleri görmek istiyorsanız çoklu girişli Vietnam vizesi sizin için uygun olacaktır.

Ek olarak Vietnam vizesi 2020 yılında da, 2019 yılında olduğu gibi aynı yöntemle alınabilecektir.

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.