Van’ın Bahçesaray ilçesinde ba...
MEBİT

Bahçesaray’da hastane var ama doktor yok!

Van’ın Bahçesaray ilçesinde başlayan kış çilesiyle birlikte hastalanan vatandaşlar ölüm ve zamanla mücadele ediyor.

Abone Ol

2022-01-02 22:22:48 | Son Güncelleme : 2024-04-24 18:41:35

Bahçesaray’da hastane var ama doktor yok!

Van’ın Bahçesaray ilçesinde başlayan kış çilesiyle birlikte hastalanan vatandaşlar ölüm ve zamanla mücadele ediyor.

Van’ın Bahçesaray ilçesinde devlet hastanesi var ama doktor yok, çetin geçen kış şartları nedeniyle hastalanan özellikle bebek bekleyen kadınlar rahatsızlandığında zamanla yarışarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine getiriliyor. İlçe hastanesinde yeterli doktor olmadığı için mağdur olan bölge insanları var olan hastanelere kadın doğum uzmanı ataması istiyor.

2022 yılında sağlıkla ilgili sorun ve aksaklıklar devam ediyor, merkezde MHR randevu sistemlerinden vatandaşlar randevu alamazken ilçede hamile kadın ve yaşlı vatandaşlar kış boyunca ölüm kalım savaşı veriyor. Çoğu zaman helikopterler ile Van’a getirilen hastalar yaşama anlık sağlık sorunları giderilse de aynı zorluklarla tekrar yüz yüze geliyorlar.

Bahçesaray ilçesine bir an önce kadın doğum uzmanının atanması gerektiğini söyleyen Van Feqîye Teyran Kültür Sanat Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Takıs, "Bahçesaray devlet hastanesinde biri çocuk, iki aile ekimi ve bir de dâhiliye uzmanı var. Başhekim yaklaşık üç aydır poliklinik yapmamış, Bahçesaray devlet hastanesine şimdiye kadar hiç bir tane kadın doğum doktoru gelmemiş, özellikle kış aylarında bu nedenden dolayı hem annelerin hem doğacak çocukların canları çok sıkıntıya giriyor. Sıkıntılı zamanlarda ancak helikopterle Vana ulaştıra biliyorlar. Yıllardır devlet hastanesi var ama bir sağlık Ocak’ı ondan daha kapasitelidir. Bu nedenle insanlarımız, yeni doğacak yavrularımız ve yaşlılarımız ve annelerimiz için bir an önce ilçeye bir kadın doğum uzmanı atanmalı” dedi.

KAYNAK: Van Haber/ Zilan Çiftçi

  • Etiketler : BAHÇESARAY Van Haber VAN HASTANE DOKTOR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER