2012-03-14 21:20:00 | Son Güncelleme : 2025-05-22 23:23:20
Akira Yoshizawa kimdir? Akira Yoshizawa ne iş yapar? Akira Yoshizawa nerelidir.Origami nedir,nasıl yapılır? Akira Yoshizawa hayatını origamiye adamıştır. Akira Yoshizawa için origaminin babası lakabı takılmıştır.Origami ustası.
İlk yurtdışı sergisini Stedelijk Müzesi'nde , Felix Tikotin isimli Alman-Yahudi asıllı Hollanda'lı bir mimar ve sanat koleksiyoncusu tarafından 1955 yılında sergilenmiştir.
Akira Yoshizawa hayatını fabrikada çalışarak kazanırdı. Fabrikada çalışırken boş zamanlarında da origami ile uğraşırdı. Bu uğraş zamanla tüm hayatı anlamına geldi.1937 yılında ise fabrikadan ayrılıp hayatını origami sanatına adadı.Hayatını tümüyle değiştirdi. Yaptığı bu çalışmaları farkeden Isao Honda çok beğendi ve 1944 yılında Akira Yoshizawa'nın eserleri Isaı Honda'nın yayınladığı Origami Shuko isimli kitapta yer aldı ve Dünya'ca tanındı. Ve zamanla kendini geliştiren Akira Yoshizawa kariyerine 1951 yılında Asahi Grafik dergisine hazırladığı 12 hayvanlı takvimle başlamıştır.Kağıtlara yüklenen anlamlar.
Akira Yoshizawa Kimdir?Origami nasıl yapılır?Origaminin babası lakabı takılmıştır.Akira Yoshizawa hayatı boyunca neler yapmıştır. Akira Yoshizawa neden google için doodle oldu. Akira Yoshizawa'nın ilginç hayat hikayesi.Origaminin tüm çeşitleriniyapmıştır.Jponya origami ustasıdır. Akira Yoshizawa'nın inanılmaz eserleri.
Origami İçin Fabrikadan Çıktı
Yokshizawa bir kitab çıkardı.Bu kitabında 'Yeni Origami Sanatı' adlı kitabtır.Bu kitap 1954 yılında çıkartılmıştır.Origami sanatından kendini geliştiren Yoshizawa 1954 yılında Tokyo uluslararası origami merkezi kurmuştur.
Akira Yoshizawa kimdir? Akira Yoshizawa ne iş yapar? Akira Yoshizawa nerelidir.Origami nedir,nasıl yapılır? Akira Yoshizawa hayatını origamiye adamıştır. Akira Yoshizawa için origaminin babası lakabı takılmıştır.Origami ustası.
Akira Yoshizawa Hayatı
Akira Yoshizawa 14 Mart 1911 yılında Japonya’da doğmuştur. Japonların gelenekleri haline gelen origamiyi yani kağıt katlama sanatını tanıtmıştır. Akira Yoshizawa Tokyo’da bir fabrikada çalışan bir işçi iken işten boş kalan zamanlarında ise origamiyle uğraşıyordu. Fakat 1937 yılında fabrikadan ayrılıp bütün vaktini origamiye ayırmaya karar verdi. Akira Yoshizawa’nın origami üzerine yaptığı çalışmalar ilk defa 1944 yılında Isao Honda tarafından kaleme alındı ve Origami Shuka adlı kitabında hayat buldu. Fakat Akira Yoshizawa origami deki asıl kariyeri 1951 yılında Asahi Grafik dergisine hazırladığı 12 Hayvan Figürü ile oluşan bir takvim modeli olmuştur.Hayatını origamiya adamıştır.
Akira Yoshizawa hayatı ve yaşadığı olaylar nasıl gerçekleşmiştir.Akira Yoshizawa google logo yaparak anıldı.14 Mart 1911 Günü Doğdu.Akira Yoshizawa Boş zamanlarında japon kültüründen gelen kağıt katlama sanatıyla uğraştı.Akira Yoshizawa fabrikada çalışırken işten çıktı ve sade bu işle ilgilendi.
Akira Yoshizawa’nın Kitabı
Akira Yoshizawa kendisine ait origami kitabı çıkartmaya karar verir. Bunun Üzerine Akira Yoshizawa 1954 yılında “Yeni Origami Sanatı” adlı kitabını yayımladı.
Akira Yoshizawa 1954 yılında Tokyo’da Uluslar Arası Origami Merkezini Kurmuştur. Origami’nin en iyisi olarak kabul edilen Akira Yoshizawa aynı zamanda ıslak origami tekniğinide bulan kişidir. Bu teknik sayesinde figürlerin daha gerçek olması sağlanmıştır. Çeşitli hayvan figürleri yapmıştır.
Akira Yoshizawa ,14 Mart 1911 yılında Japonya'da doğmuştur.Çiftçi bir aileden gelen Yoshizawa , japonya için uluslararası bir kültür elçisi olarak hayatını sürdürmüştür.
Akira Yoshizawa ,kağıtları hiç bir şekilde kesme ya da yapıştırma yapmadan sadece kağıtları katlatarak yaptığı bir sanat şeklidir. Yani origami sadece kağıt katlama sanatı anlamına geliyor.
Bu daldaki en önemli ve en büyük sanatçısı Akira Yoshizawa'dır. Eserlerini satmak için değil sevdiği kişilere hediye etmek için yapardı.Hiç bir şekilde para kazanma amacı yoktur ve yoksulluk içinde yaşamıştır.
Origami yapmayı bütün Japonlar çok severler ve gelenek haline getirmişlerdir,Akira Yoshizawa da origami yapmayı çok seven ve gelenek haline getiren büyük ve Dünyaca ünlü origami sanatçısıdır.Akira Yoshizawa ıslak katlama şekline de öncülük etmiştir.
1956 yılında ikinci kez evlenmiştir. Eşi Kiyo'ya da origami yapmayı öğretmiştir ve bir süre sonra menejeri olarak görev yapmaya başlamıştır.
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.