Ülkemizde spor denince akla il...
MEBİT

2021'de Türkiye'nin En Yüksek Ücretli İlk 5 Sporcusu

Ülkemizde spor denince akla ilk gelen genelde futbol oluyor. Bunun sebebi çok popüler olması ve diğer branşların amatör olarak kabul edilmesi oluyor. Bundan dolayı da ülkemizde en yüksek geliri elde eden sporcular arasında her zaman futbolcular ilk sırada geliyor.

Abone Ol

2021-06-09 12:05:20 | Son Güncelleme : 2024-04-23 08:16:40

2021'de Türkiye'nin En Yüksek Ücretli İlk 5 Sporcusu

2021'de Türkiye'nin En Yüksek Ücretli İlk 5 Sporcusu

Ülkemizde spor denince akla ilk gelen genelde futbol oluyor. Bunun sebebi çok popüler olması ve diğer branşların amatör olarak kabul edilmesi oluyor. Bundan dolayı da ülkemizde en yüksek geliri elde eden sporcular arasında her zaman futbolcular ilk sırada geliyor.

Büyük yayın ihaleleri, ürün satış gelirleri ve sponsorluk anlaşmaları ile özellikle büyük takımlar inanılmaz gelir seviyelerine ulaşabiliyorlar. Ama ülkemizde ki futbol seviyesi Avrupa’dan düşük olduğu için bazen yıldız futbolcu transfer etmek için o ismin normal piyasasının üzerine çıkmak gerekiyor. Özellikle yaşlanmış ve rahat bir yerde oyun oynamak isteyen ünlü isimler için bu durum ülkemizde birçok kez yaşanıyor.

Bazen oynanan bu kumar futbolcunun profesyonelliği sayesinde olumlu sonuçlar verebiliyor. Ancak bazen de hiç beklenmedik kötü olayların yaşanmasına sebep oluyor. Ülkemizde 2021 yılında en yüksek maaş alan futbolcular bu yıl şu şekilde sıralandı.

En Yüksek Ücret Alan Sporcular

Ülkemizde en yüksek maaşı alan isimler İstanbul’un üç büyük spor kulübünde oynayan futbolcular oluyor. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe bu konuda her zaman listede yer değiştiriyorlar. Tabi bunda takımların yüksek gelir potansiyeline sahip olması ve büyük futbolcuları transfer etmelerinin de etkisi bulunuyor. 2021 yılında en yüksek ücret alan 5 sporcu aşağıda ki gibi listelenmiştir.

  • RadamelFalcao– 5 Milyon Euro

Galatasaray’ın forvetinde yer alan Kolombiyalı futbolcu RadamelFalcao ülkemizde 2021 yılında almış olduğu 5 milyon Euro ücret ile en çok kazanan sporcu listesinde ilk sırada yer alıyor. Tabi bunun yanında anlaşması gereği aldığı bonuslarla birlikte toplamda 7 milyon euroya çıkacak bir ücret alma potansiyeli bulunuyor.

Galatasaray tarafından büyük umutlarla 2019 yaz transfer döneminde bedelsiz transfer edilen futbolcu her ne kadar beklenen performansı gösteremese de ülkemize geldiği dönemde Avrupa’nın sayılı forvetleri arasında yer alması bu ücreti almasını sağladı. 2021 yılında 17 maça çıkan futbolcu 9 gol 2 asistlik bir performans gösterdi.

  • Mesut Özil

Ülkemize bu yıl devre arası transfer döneminde bir yıldız indi. Real Madrid, Almanya Milli Takımı ve Arsenal gibi takımlarda oynayan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Fenerbahçe tarafından transfer edildi. Bu transferin imkansız olmasının sebebi Arsenal’da 10 milyon pound’un üzerinde bir ücret alıyor olmasıydı. Ancak buna rağmen transfer gerçekleşti.

Fenerbahçe ile imzalayan futbolcu 4 milyon Euro net ücret ile anlaştı. Ayrıca bonservis ücreti verilmeyen futbolcuya 5 milyon Euro imza parası ödendi. Bu yıl yapılan anlaşmaya göre alacağı maaşın büyük bir kısmı Arsenal tarafından ödeneceği anlaşmaya eklendi. Aldığı maaş ile ülkemizde ikinci en yüksek ücret alan futbolcular arasında ikinci sırada yer alıyor. Ayrıca bu listede en yükse kazanç elde eden Türk futbolcu olması da dikkat çekiyor.

  • Feghouli

SofianeFeghouli 2017 yılında Galatasaray tarafından 4.25 milyon Euro bonservis ücreti ile West Ham United’dan transfer edildi. 4 yıldır ülkemizde bulunan futbolcu takımıyla 2 şampiyonluk, 2 Türkiye Kupası, 1 kez süper kupa kazanırken, bir kez da yılın futbolcusu seçildi. Bu sezon sadece 22 maçta 2 gol 4 asist üreten futbolcu her ne kadar beklenenden uzak bir performans gösterse de bunda sakatlıkların büyük bir etkisi oldu.

Futbolcu sarı kırmızlı takımla yaptığı anlaşma gereği yıllık olarak 3.8 milyon Euro garanti ücret alıyor. Bu aldığı ücret onun en çok kazanan sporcular arasında üçüncü sırada yer almasına yardımcı oluyor. Kalitesi ve kariyeri yüksek olan Cezayirli futbolcu bu başarısı sayesinde hem takımının hem de ülkemizin en iyileri arasında yer alıyor. BahseGel bölümü hariç olarak spor bölümüne bakıldığında bu sporcuyla ilgili daha farklı olaylara şahit olabilirsiniz.

  • Muslera

Ülkemizde en çok insan tarafından taraflı tarafsız sevilen futbolcu sorulsa mutlaka Muslera ilk sıraya gelecektir. Ülkemize 2011 yılında gelen futbolcu sayısız başarının altına imza atarken aynı zamanda efendiliği ile ezeli rakiplerin dahi takdirini gösterdiği bir profil çiziyor.

3.5 milyon Euro net maaş alan isim bunu sonuna kadar hak eden futbolcular arasında yer alıyor. 2011 yılında Lazio’dan 6.75 milyon Euro bonservis verilerek alınan futbolcu neredeyse kariyerinin büyük bir kısmını sarı kırmızlı ekipte geçirmeyi başardı. Bunu yaparken takımının aldığı neredeyse tüm başarıların altında imzası olduğu da net bir şekilde görülebiliyor.

5 Lig şampiyonluğu, 5 Türkiye Kupası, dört tane Süper Kupa kazanma başarısı gösterildi. Birçok sefer ülkemizde yılın futbolcuları listesine giren futbolcu adeta artık ülkemizden birisi olarak kabul ediliyor. En çok ücret kazanan futbolcular arasında dördüncü olsa dahi aldığı ücreti sonuna kadar hak eden ender futbolcular arasında yer alıyor.

  • Gustavo

LuizGustavo, ülkesi Brezilya’da başladığı kariyerine Avrupa’da birçok önemli durakta devam ederek son olarak ülkemize transfer oldu. Fenerbahçe tarafından 6 milyon Euro bonservis ödenerek 2019 yılında Marsilya’dan transfer edilen futbolcu yıllık 3.5 milyon Euro ücret alıyor. Aldığı bu ücret ile ülkemizde en çok kazanan sporcular arasında ilk 5’i tamamlamış oluyor. 2 yıldır ülkemizde olan futbolcu artık 33’ü yaşına gelmesinin de etkisiyle sahada gerekli etkiyi göstermeyi başaramıyor.

Corinthians, Hoffenheim, Bayern Münih, Wolfsburg ve Marsilya formalarını girdikten sonra Fenerbahçe’de top koşturmayı başardı. Kariyerinde sayısız başarı bulunan futbolcu son 10 yılda Avrupa’nın en önemli orta saha oyuncular arasında her zaman gösterilmesi ile dikkat çekti. Ön libero olarak genelde oynayan futbol gerektiğinde stoper oynama yeteneğine de sahiptir.

2020-21 sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş’ın ilk 5 içerisinde futbolcusu bulunmuyor. Vida 3 milyon Euro ile altıncı olurken, onu Babel 2,5 milyon Euro, AdemLjajic 2.2 milyon Euro ve Lens 1.9 milyon Euro ile takip ediyor. Bu listenin rakamsal olarak yukarı çıkması yakın bir gelecekte güçtür. Çünkü ülkemizde ki döviz kurları sürekli olarak yükselmekte ve takımlar bu sebeple ciddi sorunlar yaşamaktadır.

  • Etiketler : TİCARET SPORCU SPOR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER