İnovasyon nedir sorusu özellik...
MEBİT

İnovasyon Nedir? İlgi Çeken İnovasyon Örnekleri Hangileridir?

İnovasyon nedir sorusu özellikle yeni icatları seven kişiler tarafından cevabı sıkça tartışılan bir soru olarak karşımıza çıkıyor.

Abone Ol

2021-05-07 18:54:12 | Son Güncelleme : 2024-04-24 11:06:48

İnovasyon Nedir? İlgi Çeken İnovasyon Örnekleri Hangileridir?

İnovasyon Nedir? İlgi Çeken İnovasyon Örnekleri Hangileridir?

İnovasyon nedir sorusu özellikle yeni icatları seven kişiler tarafından cevabı sıkça tartışılan bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Açıklama olarak inovasyon, bir konu ya da alanla ilgili olarak sorunlara karşı çözümler sunabilmeyi ifade eder. Ticari anlamda inovasyon terimi ise yeni hizmetlerin ya da üretilen malların piyasaya sürülebilmesi için sorunlarla karşılaşmamak ve daha iyi sonuçlar elde etmek için yapılan fikirleri ifade eder.

İnovasyon bir ekip işidir. Tek bir kişinin yapabileceği yeniliklere karşılık ekip olarak bir şeyler üretebilmek elbette çok daha kolay olacaktır. Bu sebeple birden fazla kişiler bir araya gelirler ve aynı amaca ulaşmak adına fikir birliği oluştururlar. Tek başına yapılan inovasyon örnek çalışmaları çoğu zaman sonuca ulaşamadan sona ererken ekip çalışmasıyla oluşturulan inovasyon örnekleri başarı için sağlam bir zemin oluşturur.

İnovasyon Örnekleri Ne işe Yarar?

Yeni otaya çıkan ya da geçmişte var olan sorunları ortadan kaldırmak adına yapılan inovasyonlar ile birlikte insanların hayatları her gün daha da konforlu bir hale geliyor. Bu sayede gelecek nesil için her gün daha yaşanılabilir bir dünya oluşturulmak amaçlanıyor.

İyi Bir İnovasyon İçin Neler Gereklidir?

  • Cesaret

Kimsenin daha önce tecrübe etmediği yeni bir düşünceyi hayat geçirmek sanıldığı gibi kolay bir konu değildir. Üstelik bu düşünce insanların konforu olunca ve bu istek kişiden kişiye değişince durum bazen daha da zorlaşabiliyor. Tüm bunları düşünürsek inovasyonun bir cesaret işi olduğunu anlayabiliriz. İnovasyon örnekleri oluşturmak için bir ekip çalışması gereklilik olduğu kadar ekibe liderlik etmekte çok önemlidir. Ayrıca edinilen fikirleri her ortamda seslice dile getirmek cesaret ister.

  • Disiplin

İnovasyon örneklerini başarıyla bitirebilmek için içerisinde bulunulan şartları korumak ve yılmadan sabırla çalışmak gerekmektedir. Bu fikirleri hayata geçirebilmek için ekip üyelerinden her birine bir sorumluluk düşmektedir. Ekip üyeleri belirtilen sınırlar içerisinde çalışmalı ve disiplinden ödün vermemelidir.

  • Reddetmeyi Bilmeli

İyi bir inovasyon üreticisi yeni üretilen her fikrin iyi bir fikir olmadığını bilir. Bu bilgisi sayesinde üretilen malzemeyi kullanarak daha iyisini oluşturmayı amaçlar. Yani ortalama olarak üretilen fikirler İnovasyon için yeterli değildir.

Bu konuda Apple Kurucu ortaklarından olan Steve Jobs yaptığı bir söyleşide başarılı olabilmenin temel koşulunu 1000adet iyi fikri reddetmesi olduğunu açıklamıştır. Buradan her fikrin hemen kabul edilmemesi gerektiği, daha iyisini oluşturmak için çalışmalar yapılması gerektiği anlaşılmaktadır.

  • Etiketler : TİCARET
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER