Günümüzde sosyal pazarlama yön...
MEBİT

Game Influencer Marketing Nedir?

Günümüzde sosyal pazarlama yöntemlerinin gelişmesi ile birlikte özellikle internet ortamında yapılan pazarlama faaliyetlerinin de artış gördüğü söylenebilir.

Abone Ol

2021-04-27 11:31:02 | Son Güncelleme : 2024-03-26 09:07:26

Game Influencer Marketing Nedir?

Game Influencer Marketing Nedir?

Günümüzde sosyal pazarlama yöntemlerinin gelişmesi ile birlikte özellikle internet ortamında yapılan pazarlama faaliyetlerinin de artış gördüğü söylenebilir. Aynı zamanda gameinfluencermarketing gibi pazarlama teknikleri yardımı ile pazarlama alanında gereken niteliklerin karşılanması sağlanır. Birçok Youtube ya da sosyal medya fenomeni saatler içerisinde yüzbinlerce kişiye ulaşabildiği için bu tür pazarlama yöntemleri ön plana çıkar.

Game influencermarketingesas olarak çeşitli oyun platformlarının tanıtım ve reklamı amacı ile kullanılan bir yöntem olup, bu sayede influencer sayesinde ürünlerin tanıtımı yapılır. Aynı zamanda bu etki gücünün özellikle genç insanlar üzerinde olumlu etkileri olduğundan oyun oynamaya daha hevesli olan kişiler genellikle bu tür pazarlama tekniklerinin hedef kitlesi arasında bulunuyor.İnfluencer ajansları bu aşamada önemli görevler üstlenirler.

Game İnfluencer Marketing Nasıl Yapılır?

Game influencermarketing uygulamaları esas olarak Youtube ya da diğer sosyal ağlarda popüler olan kişilerin bu popülerliğinden yararlanabilmek amacı ile kullanılır. Bunun yanında elektronik sporların yayınlarının yapıldığı çeşitli platformlar sayesinde insanların yeni çıkan oyunlardan haberdar olması da mümkündür. Günümüzde gameinfluencer yöntemleri influencer ajansları yardımı ile gerçekleştirilir. Bu tür ajanslar influencer ile ürün sahibini bir araya getirerek gereken işlere imza atar.

Game influencermarketingözellikle dijital oyun pazarında yaşanan yeni oyunların ortaya çıkarılması amacı ile tercih edilir. Bunun yanında bu tür pazarlama teknikleri sayesinde oyun severlerin ücretsiz oyunlar kazanabilmesi de mümkündür. Bunların dışında influencer tarzı uygulamalar yardımı ile sosyal pazarlama imkânları daha geniş kitlelere ulaşır. İnfluencermarketing ajansıbu tür nitelikli işler ile milyonlarca kişiye ulaşması amaçlarlar.

Game İnfluencer Kime Denir?

Bu tür pazarlamauygulamaları esasen sosyal ağlarda tanınan ünlüler aracılığı ile yapılır. Bunun yanında gamemarketing uygulamalarının aynı zamanda oyun sektöründe önde olan kişiler tarafından yapılması da mümkündür. Günümüzde influencer uygulamalarının yerine getirilmesi ile birlikte oyunların daha geniş kitleler tarafından bilinir. Bu amaçla influencer ajansları gereken niteliklerde pazarlama tekniklerini yerine getirirler.

İnfluencer ajanslarıaynı zamanda nitelikli olarak insanların oyuna erişimi için açık olan kanalların tanıtımı için gereken düzenlemeleri yaparlar. Günümüzde bu tür ajanslar yardımı ile oyun severler ile ünlülerin bir araya getirilmesi mümkündür. Aynı zamanda bu tür uygulamalar yardımı ile gameinfluencermarketingdaha kolay bir hal almaktadır.

Detaylı bilgi için;

 

 

 

 

  • Etiketler : TİCARET
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER