Yeni bir köpek sahiplendiğiniz...
MEBİT

Köpeğinizle Hızlı İletişim Kurmanın Püf Noktaları

Yeni bir köpek sahiplendiğinizde ya da köpeğinizin eğitimine başlamaya karar verdiğinizde onunla aynı dili konuşabilmek için iletişim yolları aramaya başlarsınız.

Abone Ol

2021-04-12 10:16:06 | Son Güncelleme : 2024-03-28 20:02:43

Köpeğinizle Hızlı İletişim Kurmanın Püf Noktaları

advertorial reklam

Köpeğinizle Hızlı İletişim Kurmanın Püf Noktaları

Yeni bir köpek sahiplendiğinizde ya da köpeğinizin eğitimine başlamaya karar verdiğinizde onunla aynı dili konuşabilmek için iletişim yolları aramaya başlarsınız. Eğer temel itaat eğitimi verilmiş bir köpeğiniz varsa onunla iletişim kurmanız oldukça kolay olacaktır. Fakat bu evinize yeni gelen bir üye ise durum bu kadar kolay olmayabilir. Bunun için köpek eğitim merkezlerinden yararlanabilirsiniz.

Köpeklerle İletişiminizde Bunlara Dikkat Edin

Ailenin yeni üyesi köpek yavru ise büyük ihtimalle kısa sürede size alışacaktır.Fakat bu köpek başka biri tarafından büyütüldüyse ya da sokak köpeği ise daha farklı tepkiler ile karşılaşabilirsiniz. Bu tür bir köpek ile iletişim kuracağınızda şunlara mutlaka dikkat edin:

• Köpeğin gözlerine dik dik bakmayın. Sizi tehdit olarak algılayabileceği bu durumda atağa geçmesi olağandır. Bunun yerine gözlerine bakmadan ve önüne doğru değil yandan yaklaşarak iletişim kurmada daha başarılı sonuç alabilirsiniz.

• Doğrudan sevme girişiminde bulunmak için kafalarına çöküp okşamaya başlamayın. Bu onları oldukça rahatsız edebilir. Bazı cinslerde kabulleniş olan bu hareket bazı köpeklerde ise saldırganlığa itebilir. Bu nedenle önce köpeğin sizi koklamasına, tanımasına izin vermelisiniz.

• Çoğu köpek yiyecekten hoşlanır. Eğer iyi bir ilk izlenim bırakmak istiyorsanız ve köpek hırçın değil ise yiyecek ile size ısınmasını sağlayabilirsiniz.

 Bunun dışında birçok konuda dikkatli olmalısınız. Fakat oldukça sevecen olan bu hayvanlar genellikle insanlara alışkındırlar.

Köpek Otelleri

Köpeğinizle ilgilenemeyeceğiniz kısa bir süre içerisinde onu emanet edebileceğiniz yerler mevcuttur. Sizler şehir dışı ya da yurtdışı seyahatlerinizde, evlerde bulunamayacağınız özel durumlarda, patili dostunuz tek başına kalıtken depresyona girebilir, aç ve susuz kalabilir. Bu gibi durumlarda arkadaşlarınız veya yakınlarınız köpeğinize bakma taraftarı olmayabilir. Sizlerde can dostunuzun kısa süreliğine konaklayacağı köpek oteli ve eğitim merkezleri gibi yerleri seçerek ona da tatil imkânı verebilirsiniz.

Köpek Oteli Sayesinde Köpekleriniz Sosyalleşebilir

Köpek otellerinde, benzer ve uysal köpekler beraber oyun oynayabilirler. Bu da köpeğinizim sosyalleşmesine katkı sağlar. Bazıköpek oteli köpekleri bir odaya kapatıp bırakarak onları strese sokabiliyor. Fakat endişelenmenize gerek yok çünkü evcil hayvanınızı emanet edebileceğiniz HauseOf İstanbul Köpek Oteli ve Eğitim Merkezi ile köpeğiniz konforlu ve eğlenceli bir otelde barınmış olacak. Maltepe’de bulunan bu uygulama merkezi sayesinde birçok köpek hem eğitim almış hem de daha mutlu şekilde sahibine kavuşmuştur.

Köpek Pansiyonu

Köpek pansiyonu, evlat kadar değerli sadık dostlarınızı kısa bir zaman diliminde ağırlandığıkonaklama alanlarıdır. Bu alanlar düzenli temizlik yapılan, köpeklerin ilgilerine göre donatılmış oyuncaklar bulunan ve farklı ırkların farklı alanlarda olduğu yerlerdir. Saldırgan cins köpekleri, uysal ve sakin köpeklerden uzak noktalarda bulunur. Böylece stres ve agresiflik duygularından arındırılmış olarak köpekleriniz bu alanlarda vakit geçirir.

Bu pansiyonlarda köpekleriniz için eğitim ve egzersiz imkânı da bulunur. Bu sayede siz seyahat ederken ya da herhangi bir sebeple köpeğinizle ilgilenemeyecekken dostunuz temel komutları öğrenebilecektir. İstanbul’da hizmet veren en iyi köpek pansiyonu HauseOf İstanbul bu konuda profesyonel hizmet veren firmalardandır.

Aktör/ Oyuncu Köpekler

Bazı filmlerde ya da dizilerde senaryo gereği köpekler görevlendirilebiliyor. Eğitim alan aktör köpek/oyuncu köpek ile bu roller daha kolay ve kaliteli çalışılabiliyor. Kiralanarak dizi ve filmlerde oynayan bu köpekler izleyiciye hayvan sevgisi de aşılamamış oluyor. Köpeğinizin aktör köpek/oyuncu köpek olarak eğitilmesini istiyorsanız, ya da sanat çalışanı olarak böyle bir karaktere ihtiyacınız varsa bu eğitimi veren HauseOf İstanbul merkezinden yararlanarak dizi/filminize profesyonellik katabilirsiniz.

 

 

 

  • Etiketler : VAN HABER
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER