Kediler cinslerine göre 1 yaşı...
MEBİT

YAVRU KEDİ MAMASI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kediler cinslerine göre 1 yaşına gelene kadar yavru sayılırlar. Bazı kedi ırklarında bu süre biraz daha uzayabilir ya da kısalabilir ama ortalama olarak 1 yaşından sonra kedilerin yetişkin sayılması davranışlarındaki değişimler ve fiziksel gelişimlerinin durmasıyla kendini gösterir.

Abone Ol

2021-04-01 11:38:29 | Son Güncelleme : 2024-04-19 00:34:03

YAVRU KEDİ MAMASI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

advertorial reklam

YAVRU KEDİ MAMASI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kediler cinslerine göre 1 yaşına gelene kadar yavru sayılırlar. Bazı kedi ırklarında bu süre biraz daha uzayabilir ya da kısalabilir ama ortalama olarak 1 yaşından sonra kedilerin yetişkin sayılması davranışlarındaki değişimler ve fiziksel gelişimlerinin durmasıyla kendini gösterir. Bu değişim yetişkinliğe geçen kedilerin beslenme alışkanlıklarının farklılaşmasına neden olur. Çünkü yavru kedilerin ihtiyaç duyduğu besin değerleri ile yetişkin kedilerin ihtiyaçları farklıdır. Bu nedenleyavru kedilerin gelişimlerinin sağlıklı olabilmesi için yavru kedi maması tercih edilmelidir.

YAVRU KEDİ MAMALARININ YETİŞKİN KEDİ MAMALARINDAN FARKI NEDİR?

Yavru kedi maması çeşitleri yüksek protein içerdiğinden etobur canlılar olan kedilerin yavruyken ihtiyaç duydukları besinleri onlara sağlar. Aynı zamanda bir yaşından küçük kedilerin vitamin ve mineral gereksinimlerine de yeterli ölçüde cevap vermeyi amaçlayan yavru kedilere özel üretilmiş kedi maması çeşitleri kedinin sıhhatle büyümesi ve gelişmesine de yardımcı olur. Yavru kuru kedi maması kedinin sindirebileceği şekilde formüle edilmiştir. Yani yavru kedilere yetişkin maması verilmesi sindirim sistemlerini zorlamaktadır. Yavru kedi mamaları ise erişkin olmayan kedilerin kolay sindirebileceği şekilde üretilmiştir.

Çene kasları yeterince gelişmemiş olan yavru kediler, kendilerine özel kuru mamaları yemelidirler. Çünkü yetişkin mamalarının taneleri daha büyüktür ve kırılmaları daha zordur. Yavru kedi kuru mamaları ise daha ufak taneli ve kedilerin dişleriyle kırmasına olanak verecek biçimde üretilir. Ayrıca yavru kedi mamalarının yağ ve lif oranları da yetişkin mamalara göre değişiklik gösterir. Yetişkin kedi mamalarının lif oranı daha yüksekken yavru kedi mamalarında bu oran daha düşüktür. Yavru kediler yetişkinlerden daha çok kaloriye ihtiyaç duydukları için yavru kedi mamalarının yağ oranı diğer mamalardan daha yüksektir.

 

HANGİ YAVRU KEDİ MAMASINI ALMALIYIM?

Yavru kedinizin gelişimi ve büyümesi için onun beslenmesinde kullanacağınız her mamanın onun yaşına özel olması gerektiğini atlamamalısınız. Bu gerekliliğin farkında olan mama markaları bir yaşından küçük, henüz yetişkinliğe erişmemiş kediler için kuru kedi mamasıçeşitlerinin yanında konserve yavru kedi maması ve kedi vitaminleri de üretmektedir.Yavru kedi maması tavsiyesi alırken ve minik kedinize hangi mamayı vereceğinizi belirlerken mamanın markasına ve kalitesine de çok dikkat etmeniz gerekir.

Yetişkin olmayan kediniz için en güvenilir markalardan bir olan Pro Plan Kitten mamalar yapay tatlandırıcı ve renklendirici içermeyen bir formülle üretilmiştir. Yüksek kalite somon, hindi ve tavuk içeren Pro Plan mamaların yavru kedi yaş maması çeşitleri de bulunmaktadır. Organik tavuk eti ile ringa balığından yapılan ve yavru kedilerin tüm vitamin ve mineral ihtiyaçlarına cevap veren Acana First Feast Kitten yavru kuru kedi mamaları da kaliteli mama tavsiyeleri arasında. Henüz dişleri kuvvetli olmayan minik dostunuzun beslenmesine katkı sunacak Pro Choice marka yaş kedi maması da yavru kedilerin lezzetine doyamayacağı konserve mamalardan biri. Tahılsız yavru kedi maması arıyorsanız Brit Care yavru kuru mamalarını tercih edebilirsiniz. Yavru konserve kedi maması çeşitlerinin yanında yavru kedilere özel Gim Cat ve Refleks marka kedi ödüllerini de petihtiyac.com’da bulabilirsiniz.

 

 

 

 

  • Etiketler : TİCARET
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER