Enerji Piyasası Düzenleme Kuru...
MEBİT

VEDAŞ Aboneyi Bilgilendirmeden Elektriği Kesemeyecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) yaptığı değişiklikle faturasını ödemeyen abone, SMS veya mail yolu ile bilgilendirilmediği sürece elektriğinin kesilmeyeceği belirtildi.

Abone Ol

2015-10-03 11:01:00 | Son Güncelleme : 2024-03-30 18:46:47

VEDAŞ Aboneyi Bilgilendirmeden Elektriği Kesemeyecek

Türkiye genelinde uygulamaya konulan yeni düzenleme, Van’da da uygulanmaya başlandı. 3 faturasını ödemediği takdirde daha önceleri haberi olmadan elektriği kesilen aboneler, evlerine döndüklerinde elektrik kesintisi sürprizi ile karşılaşıyordu. Bunun üzerine EPDK’nın aldığı karar ile borcu olan abone belli bir süreye kadar SMS ve mail yolu ile bilgilendirilecek. Buna rağmen faturasını ödemeyen abonenin bu kez elektriği kesilerek, mühürlenecek.


VEDAŞ’tan alınan bilgilere göre, bu uygulamanın sadece sisteme kayıtlı olan abonelerin cep telefonlarına ve maillerine bildirimlerin yapılacağı belirtilirken, kayıtları olmayan abonelerin ise elektriğinin kesilmeye devam edileceği ifade edildi. Kesinti ile karşılaşmak istemeyenlerin de cep numarası ve mail adreslerinin bildirilmelerini isteyen VEDAŞ, böylelikle kesinti yapılmadan önce abonenin bu konuda bilgilendirileceğini kaydettiler.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER