Zamanla dağa çıkan insanların...
MEBİT

KARDEŞİM(İ) ÖL(DÜR)ME

Zamanla dağa çıkan insanların sayısı artar ve Demirci Kawwa’nın önderliğinde

Abone Ol

2015-07-31 13:40:00 | Son Güncelleme : 2024-02-22 06:52:22

KARDEŞİM(İ) ÖL(DÜR)ME

Demirci Kawwa’nın mitolojik öyküsünü hatırlar mısınız?

 

 

 

Efsaneye göre Zalim Dehak’ın hayatını sürdürebilmesi için, her gün bir insanın beynini yemesi gerekmektedir. Bir gün bile insan beyni yemezse, Zalim Dehak yaşayamaz. Ancak soylarının kuruyacağını düşünen Zalim Dehak’ın aşçıları, her gün öldürülmek üzere seçilen insanları dağa gönderirler ve onların yerine Dehak’a koyun beyni yedirirler.

 

 

Zamanla dağa çıkan insanların sayısı artar ve Demirci Kawwa’nın önderliğinde, Zalim Dehak’ın yaşadığı yeri basıp, başını gövdesinden koparırlar. Sonra da ibreti alem olsun diye, Dehak’ın kafatasını bir değneğe geçirirler ve ateşler yakıp, bu zaferi büyük bir coşkuyla kutlarlar.

 

 

Günümüz Türkiye’sinde Dehaklar o kadar çoğaldı ki, ne yana baksanız savaş isteyenler var. Barıştan korkuyorlar. Tıpkı Dehak gibi, onlar da insan beyni yiyerek besleniyorlar. Barış gelse, kötü şeylerin olacağını düşünüyorlar. İnsanların ölmeleri onların işine yarıyor çünkü. Onların mutlu olmaları için, birilerinin sakat kalması gerekiyor. Onların mutlu olmaları için, birilerinin yetim kalmaları gerekir.

 

 

Onların mutlu olmaları için, birilerinin bacaklarının kopması, birilerinin parmaklarının ezilmesi, birilerinin cinsel organlarının ve kulaklarının kesilmesi gerekir. Onların mutlu olmaları için, köylerin yakılması gerekir, mayınların patlaması gerekir, annelerin ağlaması gerekir.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER