Şehit Nuda Kültür Akademisi'nd...
MEBİT

Van'da coşkulu kapanış konseri

Şehit Nuda Kültür Akademisi'nde yaklaşık bir aydır süren ve Kürt Yönetmen Halil Uysal'a atfedilen etkinlikler, Ali Akbar Moradî, Hakim Ludin ve Şehit Nuda Kültür Akademisi korosunun verdiği müzik dinletisi ile sona erdi.

Abone Ol

2015-04-27 12:24:00 | Son Güncelleme : 2022-11-14 10:07:15

Van'da coşkulu kapanış konseri

Kürt Yönetmen Halil Uysal'a atfedilen ve Nisan ayı boyunca devam eden etkinlikler düzenlenen kapanış konserleriyle son buldu. Kapanış gecesinde dümbelek enstrümanının Afganistan asıllı ustası Hakim Ludin, sufizmde kutsal sayılan tamburun ustası Ali Akbar Moradî ve Nuda Kültür Akademisi korosu sahne aldı. Ludin, izleyicileri Kürtçe selamladıktan sonra erbane eşliğinde konser verdi. 


"Erbane'nin doğuş yeri Mezopotamya'dır" diyen Ludin, perküsyon performansı ile de izleyicilere keyifli anlar yaşatırken, Ludin'in ardından sahne alan Moradi ise tamburu ile müzik dinletisi sundu. 


Gecede son olarak sahneye çıkan Şehit Nuda Kültür Akademisi Korosu, "Ey Reqip" marşı ile başladığı konserlerinde seslendirdikleri şarkılarla dinleyicileri coşturdu. Şal û şepik ve kıras fistanlarla renkli bir görüntü oluşturan koro, izleyicilerden yoğun alkış aldı. (DİHA)

 
  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER