Anadolu Gençlik Derneği Van Şu...
MEBİT

Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi Şehitler Gecesi Düzenledi

Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi Üniversite Komisyonu tarafından "Şehitler Gecesi" düzenlendi.

Abone Ol

2015-03-03 14:01:00 | Son Güncelleme : 2015-03-03 14:01:00

Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi Şehitler Gecesi Düzenledi

Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bir selamlama konuşması yapan AGD Van Üniversite Komisyon Başkanı Eren Ergenç’ten sonra kürsüye çıkan AGD Van Şube Başkanı Şeref Akbulut, şehitliğin öneminden bahsederek, konuklara Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi’nin çalışmalarından bahsetti.

 

Şube Başkanı Akbulut, “Dünyevileşme hastalığı Müslümanları iyice kuşattı. Öyle ki artık birine ‘Allah sana şehadeti nasip etsin’ dediğinizde, size ‘Allah korusun’ diye cevap verebiliyor. Yani Müslümanlar şehitlikten Allah’a sığınır duruma gelmişler. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak yetiştirdiğimiz her genci, şehidi şehit yapan mana üzere yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.



Dört yıl önce 27 Şubat’ta Rahmet-i Rahman’a kavuşan Milli Görüş Lideri Merhum Necmettin Erbakan’ı da anan Akbulut, “Müslümanları sindirme ve manipüle etme çalışmalarının yapıldığı bir sürecin başladığı 28 Şubat’ın yıl dönümünde bu programı yaparken; o süreçte hedef tahtasına konulacağını bile bile, Müslümanların ve teşkilatlarının zarar görmemesi için her türlü fedakarlığı gösteren, başlatmış olduğu çığır ve verdiği mücadeleyle bugünlere gelmemizde büyük emekleri bulunan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı da vefatının 4. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle onuyoruz. Müslümanların ikinci sınıf kesim muamelesi gördüğü, ‘bir çiçekle bahar gelmez’ denilen bir zamanda, Hocamız mücadelesine başladı, adeta surda bir gedik açtı ve elbette Hak gelince batıl zail oldu. Saçtığı tohumlar boy verdi, filizlendi. Hak uğrunda mücadele eden binlerce gül yetişti. Bizler de Anadolu Gençlik Derneği olarak, heyecanımızı kaybetmeden üzerimize yüklenen sorumluluklarla yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.



Selamlama konuşmalarından sonra program şehitlik konulu sinevizyonlar ve sanatçı Osman Gündüz’ün ezgileriyle devam etti. Geceye konuşmacı olarak davet edilen Cansuyu Yardımlaşma Derneği Afrika Sorumlusu Araştırmacı-Yazar M. Mustafa Uzun da “Şehitlerin Kanlarıyla Büyüyen Zafer” konulu bir seminer verdi. Uzun, vermiş olduğu seminerde, Moro’dan başlayıp Patani, Somali, Mısır, Gazze gibi birçok İslam beldesindeki zulümlerden ve o zulümlere karşı kıyam edip şehit olanlardan bahsetti.
Son olarak Kuran-ı Kerim tilaveti ve Abdulhakim Atan Hoca’nın yaptığı duayla son bulan gecede; sergilenen şehit resimleri ve sözleri de katılımcıların ilgisini çekti.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER