Örgütlü Gençlik ile Özgür Önde...
MEBİT

DBP Van Gençlik Meclisi Konferansı Sona Erdi

Örgütlü Gençlik ile Özgür Önderliğe şiarı ile Van ve Silvan'da gerçekleşen DBP Gençlik Meclisi Konferansları sona erdi.

Abone Ol

2015-01-26 00:40:00 | Son Güncelleme : 2024-03-16 22:10:06

DBP Van Gençlik Meclisi Konferansı Sona Erdi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van Gençlik Meclisi'nin Şehit Nuda Kültür Merkezi'nde "Örgütlü gençlik ile özgür önderliğe" şiarı ile düzenlediği konferans iki gün süren gündem maddelerinin tartışılmasının ardından planlamanın açıklanması ile son buldu. İl ve ilçelerden gelen yüzlerce gencin katılımı ile gerçekleşen konferansta gençliğin süreç içerisindeki misyonu ve gençliğin PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünde oynayacağı rol ve yapılanma sorunlarının tartışılmasının sonucunda planlama çıkarıldı. Düzenlenen planlamaya göre alınan kararlar ise şöyle; 

 

"*Önderliğin fiziki özgürlüğü üzerine planlama çıkarılması, her gencin 10 Şubat'a kadar bin imza toplamayı hedefine koyması. 

*Her mahallede meclisler oluşturulması, gençliğin kendi kooperatiflerini oluşturup, kendi ekonomisini yaratması, bunun için gençliğin her mahallede ev ev gezip 1 TL toplaması. 

*Her mahallenin kendi kütüphanesini oluşturması, kültürel soykırım kıskacındaki gençlik üzerine kültür alanlarının oluşturulması. Kültürsüzleştirilen ve yozlaştırılan gençlik üzerine eğitim programlarının çıkartılması. Her mahallede dil üzerine eğitim kurumlarının açılması.

*15 Şubat'a yönelik eylem ve etkinliklerin arttırılması. Bu çerçevede 1 Şubat'ta İpekyolu'nda, 8 Şubat'ta Tuşba'da 14 Şubat'ta ise Edremit'te kitlesel yürüyüşlerin düzenlenmesi. 

*Önderliğin özgürlüğü için her ay yürüyüşlerin düzenlenmesi. İlk yürüyüşün 1 Mart'ta yapılması." 
 

Açıklanan kararların ardından konferans "Biji Serok Apo" sloganları ile sona ererken, yapılacak olan şenlik, Kobanê'de DAİŞ çeteleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren Semra Yaşar'ın (Rojen Beritan) taziyesinin kurulmasından dolayı iptal edildi. Konferansa katılan yüzlerce genç Semra Yaşar (Rojen Beritan) için İpekyolu Belediyesi Halk Evi'nde kurulan taziyeye kitlesel katılım için yürüyüş gerçekleştirdi.
 

Şehit Nuda Kültür Merkezi önünde toplanan yüzlerce genç "Şoreşa Kurdistan Şoreşa Civana ye", "IŞİD sömürgeciliğine karşı gençlik Kobanê'ye intikam devrimine" yazılı pankart, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın dev posteri, PKK, KCK ve YDG-H bayrakları açarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sık sık "Şehit namırın", "Biji Serok Apo", "Her yer Kobanê her yer direniş", "Her Kürt gerilla doğar" ve "Biji berxwedana Kobanê" sloganları atarak taziyenin kurulduğu alana girdi. Burada gençler "Çerxa Şoreşa" marşı okudu. 

Taziye dileklerinin ardından eylem sona erdi. (DİHA)
 
  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER