1 Kasım Dünya Kobanê Günü'ne k...
MEBİT

1 Kasım Dünya Kobanê Günü Yürüyüşü

1 Kasım Dünya Kobanê Günü'ne katılım çağrıları üzerine Van'da da düzenlenen yürüyüşe büyük ilgi

Abone Ol

2014-11-01 13:53:00 | Son Güncelleme : 2023-12-22 16:35:36

1 Kasım Dünya Kobanê Günü Yürüyüşü

HDP,DBP,DTK,HDK'nin 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'ne katılım çağrıları üzerine Van'da da düzenlenen yürüyüş Sebze halin'den başladı. Eski Belediye garajına gelen Vatandaşlar ve HDP yöneticileri  ile Polis arasında yürüyüş için görüşmeler olumlu geçti. Polisin yolu açmasıyla Vatandaşlar Eski Vali konağı yanından Musa Anter Barış Parkına kadar yürüyüşlerini gerçekleştirdiler 

 

 


 

 

 

 

 

 

Burada toplananlara seçim otobüsü üzerinden seslenen DBP İl Başkanı Musa İtah Kobanê'de yaşanan çatışmalara değinerek AK Parti'yi IŞİD'e destek vermekle suçladı. İtah, "Kobanê direnişçileri ve bütün Kürt halkı ve 'İnsanım' diyen demokrasi, kardeşlik, özgürlükten, eşitlikten yana olan herkesin desteklediği güçler yani Kürdistan'ın ulusal birlik güçleri artık özgürlüğü müjdeliyor. Ama birileri halen halkların arasına savaş tohumları ekmeye çalışıyor. Kürt halkı kadar özgürlükten barıştan kerdeşlikten yana ve bu yolda fedekarlık yapan başka hiç kimse yoktur" diye konuştu.


Kalabalık, yapılan açıklama ardından dağılırken bazı ara sokaklarda küçük çaplı olaylar çıktı. HDP ve DBP'li yöneticilerin gerginlik çıkmaması için kitleye sürekli kontrol etti.

 

 

 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER