Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Yak...
MEBİT

Van'da Halk Sağlığı Haftası Kutlamaları

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Yakup İmren, yaptığı açıklamada tüm sağlık çalışanlarının ve vatandaşların ‘3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’nı kutladı.

Abone Ol

2014-09-02 23:52:00 | Son Güncelleme : 2022-09-16 15:08:01

Van'da Halk Sağlığı Haftası Kutlamaları

Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arası kutlanan Halk Sağlığı Haftasının temel amacının toplumu harekete geçirmek, yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkları oluşmadan önlemek olduğunu vurgulayan Halk Sağlığı Müdürü, Dr. Yakup İmren, “Yaşamak, öğrenmek ve iş yapabilmek için önce sağlıklı bireyler ve devamında sağlıklı bir toplumun oluşması gerekir. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, sağlığı geliştirme ve hastalıklardan korunma konusunda toplumu ve bu konuda harekete geçmesi gereken diğer kurumları bilgilendireceğiz. Sağlıklı toplumların oluşmasında birey sağlığının önemine dikkat çekmeyi hedefliyoruz” dedi.


 

 


Halk sağlığı uygulaması sağlıklı bireyin sağlıklı toplumu oluşturacağı anlayışından yola çıkarak, bireyin anne rahminden hayatının sonuna kadar olan tüm yaşam sürecinde sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçladığını ifade eden İmren, “Bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görür, sağlık hizmetini kişiye hem sağlıklı iken hem hasta iken sunar. Sadece sağlık kurumlarına ulaşanları değil tüm toplumu kapsar” ifadelerini kullandı.


 

 


Halk Sağlığı çalışmalarındaki en önemli adımlardan birinin Aile Hekimliği uygulaması olduğuna dikkat çeken İmren, “Bu uygulama sayesinde, toplumun temel taşı olan bireylerin sağlığının düzenli olarak takip edilmesi. Koruyucu hekimlik çalışmalarının yaygınlaştırılması, toplum bilincini yükselterek hastalıklar meydana gelmeden önlenmesi ve hayat standartlarının yükseltilmesi halk sağlığı çalışmalarında bakanlığımızın ana hedefleridir. Bu vesileyle toplumda sağlık bilincini oluşturmak ve sağlığı korumak konusunda büyük görevler üstlenen sağlık çalışanlarının ve tüm halkımızın Halk Sağlık Haftasını kutlar sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim” şeklinde konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER