Van Rojava Yardım Koordinasyon...
MEBİT

Van'dan Şengal Ve Rojava'ya Gıda Yardımı

Van Rojava Yardım Koordinasyonu tarafından 3 hafta önce başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Karşıya Mahalle Meclisi tarafından toplanan 2 TIR yardım malzemesi Rojava’ya doğru yola çıktı.

Abone Ol

2014-08-27 16:41:00 | Son Güncelleme : 2024-04-20 05:44:35

Van'dan Şengal Ve Rojava'ya Gıda Yardımı

Karşıya Mahalle Meclisi tarafından toplanan 2 TIR gıda ve giyecek yardım malzemesi nedeniyle mahallede bulunan Karşıyaka Koordinasyon Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Belediye Meclis Üyesi ve Rojava Yardım Koordinasyonu Sözcüsü Cevdet Altındağ, DBP Van İl Yöneticisi Uğur Özlü, Karşıyaka Mahalle Meclisi Eş Başkanı Mehmet Koç ile mahalle halkı katıldı.


 

 

Burada açıklamalarda bulunan Karşıyaka Mahalle Meclisi Eş Başkanı Mehmet Koç, Şengal, Maxmur ve Rojava’da yaşanan katliamları kınayarak, “Bu katliamlar nedeniyle Kürt halkı seferberlik ilan etti. Bizde bu doğrultuda Rojava halkıyla dayanışmak ve onların direnişini desteklemek amacıyla yardım kampanyasına katıldık. Topladığımız 2 TIR yardım malzemesini şimdi gönderiyoruz. Orada destansı bir mücadele yürüten tüm yoldaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.


 

 

DBP Van İl Yöneticisi Uğur Özlü ise, Filistin’de yaşananlar karşısında seferberlik ilan eden bazı kesimlerin Rojava ve Şengal’e sessiz kaldığına dikkat çekerek, “Filistin’de yaşananlar zulüm de Şengal’de yaşananlar nedir. Orada yaşanan katliam değil midir? Daha 3 ay önce Van kahvaltısı için ortalığı ayağa kaldıran Van TSO, VATBO, VESOB gibi ticaret kuruluşları konu Rojava, Şengal, Maxmur olunca neden sessiz kalıyorlar? Bu ticaret odalarına çağrımız Gines rekorlar kitabına girmek için gösterdikleri çabayı aynı şekilde Rojava, Şengal, Maxmur içinde göstermeleridir” dedi.


 

 

Son olarak konuşan Belediye Meclis Üyesi ve Rojava Yardım Koordinasyonu Sözcüsü Cevdet Altındağ’da Rojava ve Şengal için şu ana kadar 10 TIR yardım malzemesi topladıklarını belirterek Karşıyaka Mahalle meclisine ve Van halkına teşekkür etti. Altındağ tüm Van halkını daha da duyarlı olmaya çağırdı.



Açıklamanın ardından 2 TIR yardım malzemesi “Biji YPG” ve “Biji Serok Apo” sloganları arasında Rojava’ya doğru yola çıktı. (ANF)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER