Başbakan Erdoğan'ın Van Mİllet...
MEBİT

Başbakan'dan Van Büyükşehir'i Kaybetme Fırçası

Başbakan Erdoğan'ın Van Mİlletvekillerine sert çıkarak

Abone Ol

2014-04-17 15:53:00 | Son Güncelleme : 2024-02-22 12:38:46

Başbakan'dan Van Büyükşehir'i Kaybetme Fırçası

Yeni Şafak Gazetesi'nin yaptığı habere göre Başbakan Erdoğan kaybedilen Büyükşehirlerle ilgili vekilleri çağırıp konuştu. Başbakan'ın en sert çıkışı Van'da yaptığı ve BDP'lilerle nasıl başedemezsiniz dediği öğrenildi.



 Seçimi kaybeden Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nurü Gülaçar, "Van'da sandıklara sahip çıkamadık. Halkımızdan özür diliyorum" diyerek samimi bir itirafta bulunmuştu. Gülaçar'ın bu lafı Başbakan'a da ulaşmış olsa gerek ki, Vanlı milletvekillerine İsmet İnönü'nün bir sözünü hatırlatarak "Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça.." diye eleştirdiği kaydedildi.




Bu açıklamalar sonrası Van AK Parti İl Yönetimi'nde bir değişikliğe gidilmesi ve taşların yerinden oynaması kaçınılmaz görünüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine 4 ay kala önümüzdeki günlerde Van'daki siyasi dengelerde nasıl bir değişiklik olacağını bekleyip göreceğiz.


 

ERDOÐAN'IN EN ÇOK ÜZÜLDÜÐÜ İLÇE


Yerel seçimlerle ilgili değerlendirmede bulunan Erdoğan'ın en çok üzüldüğü ilçenin Söğüt olduğu ortaya çıktı. Osmanlı Devleti'nin kurulduğu Söğüt'te belediye başkanlığının kaybedilmesine üzüldüğü ifade eden Erdoğan'ın, "Beni ençok üzen Söğüt'ü alamayışımız. Osmanlı'nın kurulduğu Söğüt'e çok büyük yatırımlar da yapmıştık" dediği öğrenildi.



Öte yandan Başbakan'ın Ankara'ya çağrılan İl Başkanı Abdullah Aras'a neler söyleyeceği ise merak konusu.

 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER