Ünlü ressam Haydar Ekinek, İst...
MEBİT

Vanlı ünlü ressam Haydar Ekinek, İstanbul’da eserlerini sergiliyor

Ünlü ressam Haydar Ekinek, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Van Tanıtım Günleri'ne kadın haklarına vurgu yapan eserleriyle katıldı.

Abone Ol

2023-11-24 22:19:14 | Son Güncelleme : 2024-07-26 15:05:53

Vanlı ünlü ressam Haydar Ekinek, İstanbul’da eserlerini sergiliyor

İstanbul'da bu sene 2'ncisi düzenlenen 'Van Tanıtım Günleri'nde ünlü ressam Haydar Ekinek, Vanlılarla bir araya geldi. Eserlerinde fırça yerine çivi kullanan Vanlı ressam, tablolarında resmettiği kadın figürleri ile, kadın haklarına dikkat çekiyor.

İstanbul Yenikapı Fuar Alanında eserlerini vatandaşlarla buluşturan Ressam Haydar Ekinek, "Bir Vanlı olarak burada olmaktan son derece mutluyum. Bir sanatçı olarak Van'ı dünyada temsil etmekten çok mutluyum. Van'a katkı sunmak benim için harika bir duygu. Vanlıların olduğu her yerde var olacağım, yeter ki istesinler ve çağırsınlar ben seve seve giderim" diye konuştu.

"TOPLUMUN GELİŞİMİ KADINLARA BAĞLI"

Vanlı ressam Haydar Ekinek kadın haklarını savunmaya ve eserlerinde yansıtmaya devam edeceğinin altını çizerek, şunları dile getirdi:

"Burada da bütün Vanlı dostlarla bir araya geldik. Dünyada ilk defa tuvale boyayı çiviyle resmeden bir sanatçıyım, kadın haklarını savunan bir sanatçı olarak bu düşüncemi sanatıma da yansıttım. Dünyanın her tarafında mağdur olan kadınların mücadelesine katkı sunmak, onlara destek olmak en büyük gayem. Kadınlarımız kendi haklarını savunabiliyorlar, biz bunun farkındayız ama bizlerin de destek sağlaması gerekiyor. Toplumun gelişimini kadına bağlıyorum, bilinçli ve güçlü kadınları gördükçe gurur duyuyorum. Tüm Vanlıları ve İstanbul'da yaşayan vatandaşları bekliyorum."

Kaynak: WanHaber

  • Etiketler : HAYDAR EKİNEK
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER