Kobani Davası'nda açıklanan ka...
MEBİT

Gültan Kışanak 8 yıl sonra cezaevinden çıktı

Kobani Davası'nda açıklanan kararların ardından, Kürt siyasetçi Gültan Kışanak 8 yıldır tutulduğu cezaevinden tahliye edildi.

Abone Ol

2024-05-17 01:21:17 | Son Güncelleme : 2024-06-01 09:51:52

Gültan Kışanak 8 yıl sonra cezaevinden çıktı

Kobanê Davası'nda 4 yılın ardından karar çıktı, yattığı süre gözönünde bulundurularak hakkında tahliye kararı verilen Gültan Kışanak tahliye edildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre; 

Yaklaşık 8 yıldır tutulduğu Kandıra Cezaevi çıkışında Kışanak çiçeklerle karşılandı.

Cezaevi önünde açıklama yapan Gültan Kışanak "Bugün Kobanê Kumpas davasında ne yazık ki kumpası devam ettiren bir karar çıktı. Arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşamadılar. Bu nedenle hepimiz çok buruk bir durumdayız" dedi.  

"Bizim aslında tahliyeye değil, özgürlüğe ve barışa ihtiyacımız var" ifadelerini kullanan Kışanak şöyle devam etti: "Umarım hep beraber bu ülkede tüm sorunları özgürlük temelinde çözecek bir mücadeleyi birlikte yürütüp kazanacağız. 

Mesele bir davayı kazanmak ya da tahliye olmak değil. Mesele bu ülkenin sorunlarını çözebileceği bir ortamı yaratmak. 

Kadınların özgür olduğu, halkların özgür olduğu, inançların özgür olduğu, kimliklerin sorun olmadığı, dillerin sorun olmadığı, bir ülkede yaşamak istiyoruz. İçeride ya da dışarıda özgür yaşamak istiyoruz. Dışarıda olmanın tek başına özgürlük olmadığını biliyorum. 

Hukukun, adaletin, barışın olmadığı bir yerde özgürlüğü ne yazık ki doyasıya hiçbirimiz teneffüs edemiyoruz.   

Ben bütün Türkiye için, halklarımız için, kadınlar için, çocuklar için özgür bir gelecek istiyorum." 

SEBAHAT TUNCEL: BİZİ YARGILAYAN HEYET DEĞİLDİ, CÜBBE GİYMİŞ CUMHUR İTTİFAKI'YDI
"Örgüt üyeliği" iddiasıyla hakkında verilen 8 yıl ceza 12 yıla çıkarılan, ancak tahliye kararı verilen Sebahat Tuncel de yaklaşık 8 yıllık tutukluluğun ardından akşam saatlerinde Sincan Cezaevi'nden çıktı. 

Tahliye edilen Ayla Akat Ata, Ayşe Yağcı ve Meryem Adıbelli'yle birlikte cezaevi önünde çiçeklerle karşılanan Tuncel "Bugün aslında öfkeliyiz. Kobanê Davası başından beri bir hukuksuzluk davasıdır. Bir intikam davasıdır. Dayanışma cezalandırıldı bugün. Yoldaşlarımızı, arkadaşlarımızı cezaevinde bırakarak çıktık. Adalet sağlanmış falan değil. Aksine adalet bugün bir kez daha katledildi" dedi.

"Bunun nedeninin ne olduğunu biliyoruz. 3 yıldır mahkeme salonunda bunu teşhir etmeye çalıştık" ifadelerini kullanan Sebahat Tuncel şunları söyledi: "Kürt sorununun çözümsüzlüğü, AKP'nin inkar, imha, asimilasyon politikasının bir sonucu olarak Kürtlere yönelik bir intikam davası olduğunu, bir kumpas davası olduğunu söyledik. Bizi yargılayan heyet değildi, cübbe giymiş AKP'lilerdi, Cumhur İttifakı'ydı. Hep bunu söyedik. Bugün bu kanıtlanmış oldu... Biliyoruz ki mücadele bitmedi, devam ediyor." 

  • Etiketler : CEZAEVİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER