Van Büyükşehir Belediyesi, Diy...
MEBİT

Van Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Gastronomi Fuarı'na Katıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’da düzenlenen 2. Turizm ve Gastronomi Fuarı'nda yerini aldı.

Abone Ol

2024-05-26 18:09:44 | Son Güncelleme : 2024-07-27 03:49:16

Van Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Gastronomi Fuarı'na Katıldı

Mezopotamya’nın sahip olduğu eşsiz turizm potansiyelini değerlendirmek amacıyla bu yıl 2.si düzenlenen Turizm ve Gastronomi Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. 

Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarın açılış törenine Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Devrim Demir, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Van Ticaret Borsası (VANTB) Başkanı Nayif Süer, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ve çok sayıda kurum kuruluş temsilcisi katıldı.

Açılış töreninde bir selamlama konuşması yapan Belediye Eşbaşkanımız Neslihan Şedal, “Bu yıl 2.si düzenlenen Mezopotamya Turizm ve Gastronomi fuarının bizler için tarihsel bir önemi vardır. Mezopotamya topraklarında, ilk toprağın sürüldüğü, ilk buğdayın ekildiği, ilk teknolojik gelişmelerin adımının atıldığı, toplumsal adaletin ilk filizlendiği bu topraklarda fuarı gerçekleştiriyoruz. Kültürlerin oluşmasına öncülük eden bu fuarda bizler de Van Büyükşehir Belediyesi olarak yer alıyoruz. Van’ın tanıtımı için her platformda yer alacağız.” dedi.

“Herkesi Van'ımıza davet ediyoruz”

Mezopotamya Turizm ve Gastronomi fuarının toplumsal dayanışmayı sağladığını dile getiren Eşbaşkan Şedal, “Bizler de Van'ın toplumsal değerlerini, kültürünü, gastronomisini en iyi şekilde tanıtabilmek için buraya geldik. Kentimiz, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yerdir. Birçok rengin kültürün, dilin demokratik bir şekilde yaşayabildiği bir yerdir. Tıpkı Mezopotamya gibi. Tek dil, tek ırk ayırt etmeden buradayız. Herkesi önce standımıza sonra da Van'a davet ediyoruz''  ifadelerini kullandı. 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ve CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da birer selamlama konuşmasının ardından Belediye Eş Başkanları ve protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi. Stantları gezen Eşbaşkanlar sergilenen ürünler ile ilgili bilgi aldı.

‘Van Standında Keledoş İkram Ediliyor’

Yoğun ilginin gösterildiği Van Büyükşehir Belediyesinin standını da ziyaret eden Eşbaşkanlar'a kentin eski gelenekleri tanıtılırak, Eşbaşkan Neslihan Şedal tarafından da Van'ın yöresel yemeği Keledoş ikram edildi. 

Fuar, 23 - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

Diyarbakır'da bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda yer alan Van Büyükşehir Belediyesi’nin standı yoğun ilgi görüyor. 

Diyarbakır’da 23 - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi'nde ikinci kez düzenlenen Tarım ve Gastronomi Fuarı’nda Van Büyükşehir Belediyesi de kurduğu renkli stantla yer alıyor. 

Kentin tarihi ve kültürel güzelliklerinin tanıtıldığı, yöresel ürünlerinin sergilendiği ve birbirinden lezzetli yemeklerin ikram edildiği Van standı, fuarın ikinci gününde ziyaretçilerden de tam not aldı. Vanlı sanatçıların da mini konserler halinde şarkılarını seslendirdiği Van standı elle kilim dokuma, değirmende buğday öğütme ve asırlık yün açmalar oldukça dikkat çekti. 

Fuarla ilgili konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, standa ilgiden oldukça memnun kaldıklarını vurguladı. Eşbaşkan Şedal, "Bizler burada Van'ın kültürünü, toplumsal değerlerini, gastronomisini tanıtmak amacıyla yer alıyoruz. Van; tarihi, kadim bir kenttir. Zenginlikleri ile bilinen bir kenttir. Standımıza çok ciddi bir ilgi var. Bu ilgiyi toplumsal dayanışmaya, toplumsal barışa ve adalete olan ilgi olarak da değerlendiriyoruz. Bu fuarın da bundan sonraki süreçte de toplumsal barışa, adalete, dayanışmaya vesile olmasını diliyor, fuara katılım sağlayıp, standımıza ilgi gösteren herkese de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Fuarı gezdiği esnada Van standının dikkat çekici olduğunu ifade eden Müge Seda Solgun, sergilenen ürünleri incelediğini ve ikram edilen keledoşu da çok beğendiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Etiketler : VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER