2011-07-23 09:41:00 | Son Güncelleme : 2025-06-02 00:51:44
HALKLAR, FESTİVAL YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU
Van Belediyesi'nin "Kültür sanatla özgür yaşama doğru" sloganıyla düzenlediği 2. Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali etkinlikleri kapsamında kitlesel yürüyüş düzenledi.
Yürüyüş tüm halklar ve inançların ortak yürüyüşüne döndü. Ermenistanlı grup ile Koreli çocukların kendi enstrümanları ve kıyafetleri ile katıldığı yürüyüşe binlerce kişi katıldı.
Van Belediyesi tarafından "Kültür sanatla özgür yaşama doğru" sloganıyla düzenlenen 2. Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali etkinlikleri devam ediyor. Festival etkinlikleri çerçevesinde Özgür Azizoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı "Wenda" adlı tiyatro oyununu yüzlerce kişi büyük bir ilgiyle izledi.
Devlet Tiyatrosu Salonu'nda sahnelenen oyunda duygulu anlar yaşandı. Aynı saatlerde Van MKM-Der'de ise Aziz Çapkurt'un "Annem Barış İstiyor" adlı belgeselin gösterimi yapıldı.
Belgeselin ardından Maraş Caddesi üzende bulunan Kız Meslek Lisesi önünde bir araya gelen ve aralarında DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, BDP Van İl Eşbakanı Cüneyt Caniş ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın bulunduğu yüzlerce kişi, erbaneler eşliğinde Beşyol Meydanı'na kadar yürüdü.
Yurtdışından gelen turistlerin de katıldığı yürüyüş hattı boyunca alkışlarla desteklendi. Yürüyüşe Ermenistan’dan gelen 50 kişilik grup ile Kore’den gelen bir grup çocukta kendi kıyafetleri ve Enstrümanları ile katılarak yürüyüşü renklendirdi.
Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş Beşyol Meydanında sona erdi.
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.