2026-04-03 23:34:33 | Son Güncelleme : 2026-04-05 00:29:11
Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Van Otelciler ve Turizmciler Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen “4. Akdamar Adası Badem Çiçeği Festivali” kapsamında foto safari yarışması yapılacak. Yarışma, 24-26 Nisan 2026 tarihleri arasında Akdamar Adası’nda gerçekleştirilecek.
Yarışmaya katılacak fotoğrafçıların, eserlerini yalnızca festival tarihleri arasında çekmeleri gerekiyor. Doğa kategorisinde düzenlenecek yarışmaya, jüri üyeleri ve organizasyonda görevli kişilerin yakınları hariç, 18 yaş üstü yerli ve yabancı tüm fotoğrafçılar katılabilecek. Katılımcılar en fazla 5 adet renkli fotoğrafla başvuru yapabilecek.
Fotoğrafların RAW/NEF ve JPEG formatında, 300 dpi çözünürlükte ve orijinal boyutlarında teslim edilmesi zorunlu tutulurken, cep telefonu ile çekilen fotoğraflar ana yarışmada kabul edilmeyecek.
Yarışmanın sosyal medya ayağında ise katılımcılar, Instagram üzerinden fotoğraflarını paylaşarak yarışmaya dahil olabilecek. Bu kategoride telefon ve drone ile çekilen fotoğraflar da kabul edilecek. Yarışmacılar, en fazla 7 fotoğrafı “@vankulturturizm” hesabını etiketleyip belirlenen hashtag’lerle paylaşabilecek.
Yarışmaya gönderilecek fotoğraflarda yalnızca temel düzenlemelere izin verilecek. Birden fazla fotoğrafın birleştirilmesi, HDR uygulamaları ya da fotoğrafın içeriğini değiştirecek müdahaleler ise değerlendirme dışı bırakılacak.
Yarışmada dereceye girenlere önemli miktarda ödül verilecek. Doğa kategorisinde birinciye 40 bin TL, ikinciye 30 bin TL, üçüncüye ise 20 bin TL ödül verilirken, mansiyon ve sergileme ödülleriyle birlikte toplam ödül tutarı 100 bin TL’yi aşıyor. Sosyal medya kategorisinde ise 3 kişiye 3’er bin TL ödül verilecek.
Yarışmaya katılacak fotoğrafların en geç 27 Nisan 2026 saat 17.00’ye kadar teslim edilmesi gerekiyor. Jüri değerlendirmesinin ardından sonuçlar 30 Nisan’da Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.