Van’da ramazan ayı öncesi kırm...
ROKA MARKET

Van’da ramazan öncesi et fiyatları arttı

Van’da ramazan ayı öncesi kırmızı et fiyatlarındaki artış vatandaşları endişelendirdi. Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastaneciler, Tatlıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Sabri Işık, kentin kırmızı ette dışa bağımlı olduğunu belirterek, kesimlik hayvan dağıtımında Van’ın görmezden gelindiğini söyledi.

Abone Ol

2026-02-08 23:51:37 | Son Güncelleme : 2026-02-09 01:04:49

Van’da ramazan öncesi et fiyatları arttı

Ramazan ayı öncesi Van’da kırmızı et fiyatlarında yaşanan artış dikkat çekti. Kentte et fiyatlarının kilogramda 700 TL’den başlayarak bin TL’ye kadar çıktığı belirtilirken, ramazan ayında fiyatların daha da yükselmesinden endişe ediliyor.

Wanhaber.com'un haberine göre; Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastaneciler, Tatlıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Sabri Işık, Van’da büyükbaş kırmızı et kullanım oranının yüzde 70–80 seviyelerinde olduğunu, ancak et ihtiyacının büyük bölümünün kent dışından karşılandığını söyledi. Dışa bağımlılığın fiyatları doğrudan etkilediğini ifade eden Işık, Van’ın canlı hayvan tedarikinde ciddi sorunlar yaşadığını dile getirdi.

Canlı hayvan dağıtımının Mersin ve İskenderun limanları üzerinden yapıldığını belirten Işık, Van’ın nüfusuna oranla kesimlik hayvan tahsisinde mağdur edildiğini söyledi. Işık, “Van’ın nüfusunun dörtte biri kadar nüfusa sahip bazı illere kesim için bine yakın büyükbaş hayvan verilirken, Van’a kesim amacıyla hayvan verilmedi” dedi.

Durumu milletvekillerine ilettiklerini ancak henüz bir geri dönüş alamadıklarını belirten Işık, yetkililerden destek beklediklerini kaydetti.

  • Etiketler : KIRMIZI ET
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER