Van'da zabıta ekipleri tarafın...
MEBİT

Van'da zabıta ekipleri fırın ve tandır evlerini denetledi

Van'da zabıta ekipleri tarafından kent merkezindeki fırın ve tandır evlerine hijyen ve gramaj kontrolü yapıldı. Eksiklikleri tespit edilen işletmeler hakkında tutanak tutularak, gerekli uyarılar yapıldı.

Abone Ol

2024-05-23 12:06:33 | Son Güncelleme : 2024-07-27 08:35:45

Van'da zabıta ekipleri fırın ve tandır evlerini denetledi

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, unlu mamul üretim yerlerinde, fırın ve tandır evlerinde ekmeklerin gramajı başta olmak üzere ekmek üretimi ve hijyen şartları gibi konuları ele alarak denetimler yaptı. Fırınlarda özellikle çalışanların temizliği, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen şartlara uyulup, uyulmadığı kontrol ediliyor. Kontrollerde eksiklikleri tespit edilen işletmeler hakkında tutanak tutularak, gerekli uyarılar yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cahit Turan’ın da katıldığı denetimde Gıda Mühendisi Elif Bağlayıcı Güngör de hazır bulundu.

Gürgör,“Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarımızın talimatlarıyla Zabıta Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şubesi olarak fırın ve tandır evlerini denetliyoruz. Eksikleri olan işletmelerimizi uyardık. Daha sonra uyardığımız işletmelerimiz tekrar denetlenecek. Eğer eksikleri giderilmemiş ise cezai işlem uygulanacak. Bizler, halkımızın sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşması için denetimlerimizi sürdüreceğiz." dedi.

Denetimleri kent genelinde belirli periyotlar dahilinde devam edeceği belirtildi.

(DHA)

  • Etiketler : ZABITA MEMURU
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER