Van’da yıllardır kahvaltı sekt...
MEBİT

Ahmet Cintan gece-gündüz demeden Van kahvaltısını tanıtıyor

Van’da yıllardır kahvaltı sektöründe hizmet veren Damak Kahvaltı Salonu ve Van Kahvaltı Konağı İşletmecisi Ahmet Cintan, dağ-bayır demeden çektiği videolarla Van kahvaltısını tanıtıyor.

Abone Ol

2023-09-16 00:51:51 | Son Güncelleme : 2024-07-26 10:21:55

Ahmet Cintan gece-gündüz demeden Van kahvaltısını tanıtıyor

Van’da 1996 yılından beri kahvaltı sektöründe hizmet veren Damak Kahvaltı Salonu ve Van Kahvaltı Konağı İşletmecisi Ahmet Cintan, hem kahvaltının hem de kentin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Özellikle son zamanlarda dağ, bayır demeden çektiği Van kahvaltısı videolarını sosyal medyada paylaşan Cintan, özellikle yerli turistlerin kente gelmelerini sağlıyor.

Vanguncelhaber.com'un haberine göre: 27 yıldır işin çekirdeğinden yetişen ekibiyle birlikte Van ve bölge halkına hizmet verdiklerini aktaran Cintan, “Çektiğimiz videolar, bir kişinin yapacağı bir şey değil, bu bir ekip işidir. 8 kişiden oluşan ekibimizle dağ, bayır, deniz demeden kahvaltımızı tanıtıyoruz. Bazen büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. . En son gittiğimiz Başkale’deki travertenlerde arabayı park etmek, o malzemeleri oraya taşımak gerçekten büyük bir zahmetti ama Allah’a şükür ekibimizle tüm zorlukların üstesinden geliyoruz. Yine İn Mahallesinde çektiğimiz videolarla ilgili güzel geri dönüşler aldık. Van’da böyle güzel yerler var mı diye ilimiz gelenler oldu. Dolayısıyla çektiğimiz videolarla hem Vanımızı hem kahvaltımızı tanıtıyoruz” dedi.

Van kahvaltısını tanıtmak için yurdun farklı illerinde düzenlenen fuarlara da katıldıklarını belirten Cintan, “Dillere destan olan Van kahvaltısı, dünyada rekor kırmış bir kahvaltıdır. Bu nedenle gittiğimiz illerde çok güzel tepkiler alıyoruz.  Fuarlarda hem Vanımızı hem kahvaltımızı hem de kendimizi tanıtıyoruz .bu önemli bir fırsattır. Zaten insanlar fuarlara büyük bir katılım sağlıyor. Yani Van adına güzel işler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Van kahvaltısının en az 30 çeşitten oluştuğuna dikkat çeken Cintan, “Kahvaltıda yer alan ürünlerimizin yüzde 90’ı coğrafi işaret alan ve burada organik olarak ürettiğimiz ürünlerdir. Bu ürünlerin büyük bölümünü de biz burada kendimiz üretiyoruz. Bunun yanında diğer illerden de eklediğimiz ürünler de var. Mesela kavurmalı yumurta, melemen ve son günlerde mıhlamayı da ekledik” diye konuştu.

Van kahvaltısını artık il dışında da tanıtacaklarına dikkat çeken Cintan, bu tanıtımın sürpriz olacağını söyledi.

  • Etiketler : VAN KAHVALTISI TANITIM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER