Van’ın Muradiye ilçesinde geçt...
MEBİT

Cinsel saldırıyı haber yapan Candemir hakim karşısına çıktı

Van’ın Muradiye ilçesinde geçtiğimiz Ocak ayında yaşanan cinsel istismar olayını haberleştiren Gazeteci Oktay Candemir, hakkında ‘Yalan haberi yaymak’ suçlamasıyla açılan davanın duruşması görüldü.

Abone Ol

2023-06-06 17:00:09 | Son Güncelleme : 2024-04-13 22:18:14

Cinsel saldırıyı haber yapan Candemir hakim karşısına çıktı

Muradiye ilçesinde geçtiğimiz Ocak ayında 17 yaşındaki M.Y isimli çocuğa cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu birçok kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Açılan soruşturma kapsamında 6 kişi tutuklandı. Daha sonra yapılan duruşmalarda tecavüz iddiasıyla yargılanan 5 kişi serbest bırakılırken, dava hala sürüyor.

Tüm bu gelişmeleri haberleştiren Gazeteci Oktay Candemir ise ‘Yalan haberi yaymak, halkı paniğe sevk etmek’ suçlamasıyla hakkında açılan davada yargılanmaya başladı. AKP tarafından geçtiğimiz yıl meclisten geçirilen sansür yasasına göre yargılanan Candemir, bugün hâkim karşısına çıktı. Muradiye Savcılığının başlattığı soruşturmayı haberleştiren Candemir, yalan haber yapmakla suçlandığı davanın duruşmasında Avukatı Erhan Çiftçiler ile birlikte savunma yaptı.

Candemir savunmasında yaşanan bir durumu haberleştirdiğini, sansür yasasının gazetecileri ve haber kaynaklarını deşifre etmek için uygulanan bir baskı yasası olduğunu belirterek, “ Ben olmayan bir şeyin haberini yapmadım. Muradiye Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmanın haberini yaptım. Halkın haber alma, bilgi edinme hakkını kullandım. Gazeteciliğin gereği elime ulaşan bilgileri haberleştirdim. Hakkımda isnat edilen iddialar maddi gerçeklikten uzak, cinsel istismar davasının seyrini değiştirmeye yönelik bir davadır.” dedi.

Candemir’in ardından mahkeme, söz konusu cinsel istismar davasına ilişkin Muradiye Cumhuriyet Savcılığından gerekli evrakların istenmesi gerekçesiyle duruşmayı 22 Haziran 2023 gününe erteledi.

Serhat News

  • Etiketler : OKTAY CANDEMİR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER