Türkiye yeni cumhurbaşkanını s...
MEBİT

Van’da bulunan siyasi partiler sandığa gitmek için seçmenlere çağrıda bulundu

Türkiye yeni cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs’ta tekrar sandık başına gidecek. İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili Van’da bulunan siyasi partiler sandığa gitmek için seçmenlere çağrıda bulundu.

Abone Ol

2023-05-24 17:04:04 | Son Güncelleme : 2024-03-28 00:32:40

Van’da bulunan siyasi partiler sandığa gitmek için seçmenlere çağrıda bulundu

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri’nin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ikinci tura kaldı. Milletvekilli seçimleri 14 Mayıs’ta tamamlanmasına rağmen 4 adayın yarıştığı Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. Seçmenler 28. Dönem Cumhurbaşkanı’nı seçmek için 28 Mayıs’ta bir daha sandık başına gidecek.

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından ikinci tur Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için partilerin çalışmaları hızla devam ediyor. Yeşiller ve Sol Parti, CHP, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van il başkanlıkları, seçmenlere 28 Mayıs’ta sandıklara gitme çağrısında bulundu.

‘Sokak sokak, kapı kapı geziyoruz’
CHP Kadın Kolları Başkanı Beyhan Aslan, pazar günü yapılacak olan seçimlerde, seçmenin sandıklara giderek Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeleri çağrısı yaparak, adalet, demokrasi ve hukuk vurgusunda bulundu. Aslan, 28 Mayıs seçimlerine yoğun bir şekilde hazırlandıklarını söyleyerek, sokak sokak, kapı kapı gezerek halkı dinlediklerini ifade etti. Halkı sandığa gitmeleri konusunda ikna etmeye çalıştıklarını belirten Aslan, “Hafta başından beri de genel merkezimizin görevlendirdiği milletvekillerimiz ilimize geldi. Onlarla beraber sahaya çıkmaya başladık” dedi.


‘Çalışmaların dozunu arttırdık’
Aslan seçime sayılı günler kaldığını ve çalışmalarının dozunu arttırdıklarını ifade ederek, sandığa gidemeyen seçmenleri taşıma konusunda çalışmalarının olduğunu söyledi. Halkın sandığa gidip demokratik hakları olan oy kullanma noktasında ikna etmeye çalıştıklarını söyleyen Aslan, “Oy kullanma konusunda özellikle kadınları ve gençleri çok önemsiyoruz. Ev toplantıları, gençlikle beraber organizasyonlar yapıyoruz. Onların taleplerini dinliyoruz. Onları sandığa götürme konusunda bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz” diye belirtti.

Kadınların ve gençlerin kararlı olduğunu söyleyen Aslan, “Halkımıza özgür, demokratik haklarımızı özgürce kullanabildiğimiz, anayasal haklarımızı kullanabildiğimiz, daha adil daha hukukun üstün olduğu bir ülkede yaşayabilmemiz için seçmenlerin sandığa gitmelerini rica ediyoruz” diye konuştu.   

‘İkinci turda da Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz’
Yeşiller ve Sol Parti Van İl Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi de, 14 Mayıs seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini ve 28 Mayıs’ta da tekrar Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini söyledi. Dilekçi, “Antidemokratik uygulamalara karşı, tek adam rejimine karşı, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz, hukuksuzluğa, faşizan yönetime karşı da özellikle demokrasiden yana olana dair Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararını almıştık. Bu kararımızı hâlâ sürdürüyoruz. Bu çerçevede de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Dilekçi, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Günümüz koşullarına baktığımızda ne yazık ki faşizm gittikçe kurumsallaşıyor. Demokrasiyi geliştirmek, kalıcı hale getirerek mevcut faşizan anlayışı değiştirmek gerektiğine inanıyoruz.” Bütün yapıları ile beraber yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Dilekçi, Van’ın her ilçesinde çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Yaptıkları ziyaretlerin olumlu geçtiğini ifade eden Dilekçi, sandık sonuçlarının bekledikleri gibi olacağına inandıklarını söyledi.


‘Kendi irademize sahip çıkarak değişimi yaratalım’
Dilekçi, Van’da seçime katılım oranının Türkiye geneline göre düşük olduğunu bunun da işsizliğin derinleşmesi olarak okunabileceğini söyledi. Birçok kişinin geçim sıkıntısından dolayı metropollere ya da yurtdışına gitmek zorunda kaldığını belirten Dilekçi, bunun sonucu olarak sandıklara gitme oranının düştüğünü vurguladı. Aynı zamanda sandığa gitmeyen kararsız bir seçmen kitlesi de olduğunu ve onları sandığa gitmeye ikna etmek için yoğun çalışmalarının da olduğunu sözlerine ekledi.

Dilekçi son olarak, seçmenlere sandığa gitme çağrısında bulunarak şöyle konuştu: “Kendi haklarımıza sahip çıkmamız için bu iktidarın mutlak suretle değişmesi gerekiyor. Bu seçim halkımızın seçimidir. Bu ülkede çok ciddi baskı, şiddet politikaları var. Bunlara son vermek için mutlak suretle sandığa gitmemiz lazım. Kendi irademize sahip çıkarak değişimi yaratmamız lazım.”

‘İkinci turda sandığa gitmeyenler belirleyici olacak’
Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ise, büyük oranda seçmenin sandığa gitmediğini ve ikinci turda bu seçmenlerin belirleyici olacaklarını söyledi. 28 Mayıs’ta seçmenin sandığa gitmesi için sahada çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen İlhan, seçimlerde Millet İttifakı olarak kendi seçim sonuçlarını açıklayacak şekilde bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

İlhan, sandığa gidemeyen seçmenlerin kendilerine ulaşması halinde onları sandığa taşıyacaklarını söyleyerek mutlaka sandıklara gidilmesi vurgusu yaptı. İlhan, ülkenin ekonomisinin kötüye gittiğini belirterek, “Son 20 yılda Türkiye ekonomik olarak duvar tosladı. Toplum kutuplaştırıldı. Ülkemiz bir çıkmaza giriyor. Toplumumuz adeta birbirine düşman hale getiriliyor. İktidar tarafına oy vermeyen herkesi terörist ilan eden bir anlayış var. Biz insanları ayrıştırmıyoruz. Ülkenin normalleşmesi için bütün vatandaşları sandığa gitmeye çağırıyoruz” dedi.


İlhan, Kılıçdaroğlu’nun şu an muhalefet olduğunu fakat artık iktidar olabilecek bir pozisyonda olduğunu söyleyerek, “Geçmişinde hiçbir pürüz yoktur. Kul hakkı yememiş. Kul hakkı cumhuriyet tarihinde şu 20 yıldaki kadar yenmedi. Kılıçdaroğlu, kul hakkı yememiş yiyenlerin karşısında durmuştur” ifadelerini kullandı.

İlhan son olarak şunları kaydetti: “İki tercih yapacağız pazardan sonra; ya daha kötüye gideceğiz ya da bir toparlanma sürecine gireceğiz. Her ne olursa olsun bu pazar mutlaka sandığa gidin.”

‘İnsanlar evlerine ekmek bile götüremeyecekler’
Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, seçmenin Erdoğan’ı tercih etmesi durumunda ekonomik olarak zorlanacağını ifade etti. Karabıyık, “Evlerine ekmek bile götüremeyecekler. Cumhur İttifakı’nı tercih etmeleri durumunda ekonomiden sağlığa, eğitimden adalete, özgürlüklere, camiinin içerisine varacak kadar bir propaganda süreci bizi bekliyor” dedi.

Karabıyık, bu seçimde halkın daha sağduyulu davranacağına inandığını söyleyerek, “Temennimiz odur ki, daha önce Sayın Erdoğan’a oylarını vermiş vatandaşlarımız vicdan muhasebelerini yaparlar,” dedi. Karabıyık, Sinan Oğan ve Muharrem İnce’ye verilen oyların Kılıçdaroğlu’na verilmesi durumunda pazar akşamı saat 21:00 sıralarında ülkenin cumhurbaşkanının Kılıçdaroğlu olacağını söyledi.


Aynı zamanda Millet İttifakı’nın Seçim Koordinasyon Başkanlığı yapan Karabıyık, çalışmalara kaldıkları yerden devam ettiklerini belirterek, ikinci turun galibinin Kılıçdaroğlu olacağını söyledi. Karabıyık, bütün seçmenlerin sandığa gitmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Kime oy verirlerse versinler ama mutlaka sandığa gitsinler. Bu vatandaşlık görevidir. Kararsız seçmen artık kararını vermeli. Kararını vermeyen seçmen seçmen değildir. Kendisini ve geleceğini düşünmeli seçmen. Bir oy hem vebal hem sorumluluk taşımaktadır” dedi.

Kararsız seçmenlerin karar vermeleri gerektiğini ve bu kararın Kılıçdaroğlu olması gerektiğini vurgulayan Karabıyık, “Seçmenin kararı ne olursa olsun değişimden yana olsun” diye vurguladı.

 

Serhat News

  • Etiketler : CHP YEŞİL SOL PARTİ HDP SAADET PARTİSİ GELECEK PARTİSİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER