Eğitim Sen Van Şubesi, Bitlis...
MEBİT

Eğitim Sen Van: Sivi’nin şüpheli ölümünün takipçisi olacağız

Eğitim Sen Van Şubesi, Bitlis Eren Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Habip Sivi’nin şüpheli ölümüne dair yayımladığı açıklamada, Sivi’nin yaşamını yitirmesi olayının tam olarak aydınlatılması için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerine vurgu yaptı.

Abone Ol

2023-05-23 16:07:01 | Son Güncelleme : 2024-04-16 06:12:00

Eğitim Sen Van: Sivi’nin şüpheli ölümünün takipçisi olacağız

Eğitim Sen Van Şube Yürütme Kurulu, 22 Mayıs’ta Van Başkale Böğrüpek Köyü doğumlu üniversite öğrencisi Habip Sivi’nin kaldığı Bitlis Eren Üniversitesi KYK Erkek Öğrenci Yurdu B Blok’ta intihar ettiği iddialarına ilişkin açıklama yayımladı. Bitlis Eren Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Sivi’nin intihar ettiğine dair Yurt Müdürlüğü tarafından saat 11.00’de ailesine bilgi verildiğine değinilen açıklamada, ailenin saat 14.00 sıralarında Bitlis’e ulaştığında otopsi işlemlerinin kendilerine ve avukatlarına bilgi verilmeden bitirilmiş olduğunu öğrendiğine dikkat çekti.

Burada savcı, rektör yardımcısı, yurt müdürü ve polis ile görüşüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Yurt Müdürü, intihar haberini sabah odasında kalan öğrencilerin haber vermesi üzerine öğrendiklerini belirtmiştir. Savcı ve adli tıp doktoru; olayın intihar olduğunu, boğazına önce poşet soktuğunu ve ardından başına geçirdiği poşet ile kendini boğduğunu belirtmişlerdir. Aile, ikinci otopsi için başvurusunu yapmış ve sonucunu beklemektedir” denildi.

Açıklamada, ülkede uzun zamandır oluşturulan düşmanlaştırıcı ve ötekileştirici dil, üniversitelerdeki baskılar, öğrenciler arasında oluşturulan kin nedeniyle birçok üniversite öğrencisinin eğitim hayatı boyunca büyük sıkıntılar yaşamasına neden olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Bu olayda da aileye geç haber verilmiş olması, otopsinin aile ve avukatına haber verilmeden yapılmış olması, intihar ettiğine dair savların akla ve mantığa uygun olmaması bu ölüm ile ilgili ciddi şüpheler oluşturmaktadır. Ailesinin ve kamuoyunun beklentisi olayın en ince detayına kadar araştırılması, olaydaki çelişkilerin ve endişelerin giderilmesi için taleplerin kabul edilmesi yönündedir.

Eğitim ve Bilim Emekçileri olarak tüm öğrencilerimizin özgür, güvenlikli ve eşit koşullarda eğitim görmeleri için mücadele etmeye devam edeceğimizi, Habip Sivi’nin yaşamını yitirmesi olayının tam olarak aydınlatılması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz.”

Serhat News

  • Etiketler : Türk Eğitim-Sen Van Şubesi
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER