İzmir 2. Bölgede CHP listesind...
MEBİT

Bilici, “Demokratik yollarla yapılacak son seçim olabilir”

İzmir 2. Bölgede CHP listesinden milletvekili seçilen Mustafa Bilici, Aliağa’da ziyaretlerde bulundu. Bilici, 28 Mayıs’ta yapılacak olan seçimin Türkiye’de demokratik yollar ile yapılacak son seçim olabileceğini, bunun yabana atılacak bir söylem olmadığını vurguladı.

Abone Ol

2023-05-23 14:39:05 | Son Güncelleme : 2024-03-29 00:06:57

Bilici, “Demokratik yollarla yapılacak son seçim olabilir”

CHP İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye gitmeye hazırlanan Mustafa Bilici, beraberindeki Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Gelecek Partisi İl Yöneticileri ile İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ve Demokrat Parti Aliağa İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Mustafa Bilici, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı ziyaretinde sandık güvenliği hakkında konuştu ve ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçiminde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu için çalışmalara devam edilmesi çağrısında bulundu.

“Korkunç bir tablo ile karşı karşıya kalabiliriz”

Seçimlerde yaşanabilecek tek sıkıntının sandığa gitmemek olacağını dile getiren Mustafa Bilici, “14 Mayıs’ta sandığa gitmeyen seçmeni ikna ederek sandığa götürebilmek gerekiyor. Seçmenimize sıfırdan bir seçime gittiğimizi hatırlatmamız gerekiyor. İnanıyorum ki, Millet İttifakı bu yönde seçmeni ikna edecek adımlar atacaktır. 28 Mayıs’ta Cumhur İttifakı’nın tekrar kazanması durumunda çok kısa bir süre içerisinde Türkiye artık borçlarını ödeyemez hale gelecektir. Yatırımcı güvenmiyor, bankacılık sistemi yıkıldı yıkılacak. Biliyorsunuz şu anda hiç bir şekilde kredi verilmiyor. Türkiye ilk defa 21 yıl sonra döviz rezervinde 2.3 milyar dolar seviyesine düştü. Korkunç bir tablo ile karşı karşıya kalabiliriz. Bir değişim sürecinde hem içeride hem dışarıdaki yatırımcılara bir güven duygusu gelir. Ülkede artık birilerine peşkeş çekme sürecine dur denir düşüncesi olur.” ifadelerini kullandı.

“Devletin kurumları çökmüş vaziyette”

Hukuk ve adalet yerini bulunca değişimin heyecan oluşturacağını söyleyen Bilici, “Hukuk, adalet yerini bulmaya başlayınca, bu değişim süreci bir heyecan oluşturur. Geceden sabaha ekonomiyi düzeltmek söz konusu değil ama düzelme eğilimine girilir. Bugünümüz dünümüzden, yarınımız bu günümüzden daha iyi bir pozisyona gelir. Aksi durumda çok kötü bir süreç bizi bekler. Başından beri seçim sürecinde söylemiş olduğum bir şey var, bu seçim Türkiye’de demokratik yollar ile yapılacak son seçim olabilir. Bu yabana atılacak bir söylem değil. Devletin kurumları çökmüş vaziyette.” diye konuştu.

28 Mayıs için İmamoğlu örneği

Umutlu olduklarını ve 28 Mayıs’ta yapılacak seçimi kazanacaklarını vurgulayan Bilici, “2019 yerel seçimlerinde İstanbul’da meclis çoğunluğunu AK Parti almıştı. 39 belediyenin büyük bir çoğunluğunu yine AK Parti’den aday olan belediye başkanları kazanmıştı. Kamuoyunda ‘Recep Tayyip Erdoğan bir şekilde bu seçimi alır’ algısı vardı. Bütün bu algılar ters düz oldu ve 806 bin fark ile Ekrem İmamoğlu ikinci turda belediye başkanı oldu. Sonrasında da belediyenin işleyişinde bir sıkıntı olmadı. O yüzden mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde de Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması durumunda Meclis aritmetiği farklı olsa da yürütme ile ilgili sıkıntı yaşanmaz. Çünkü mevcut sistem gücü tamamen cumhurbaşkanına vermiş durumda. Devletin işleyen bir mekanizması var, o işleyiş devam eder. Tek bir vatandaşımızın dahi bu süreçte burnu kanamadan, seçmenin hür iradesinin sandığa yansıdığı, demokratik bir zeminde seçimlerin tamamlanması en büyük arzumuzdur.” dedi.

“Aktif olarak sahadayız”

Bu seçimin çok önemli olduğunu söyleyen Gelecek Partisi İl Başkanı Onur Sivaslı ise yaptığı konuşmada, “ Önemli olan ilk turdaki heyecanı, ikinci turda da sandıklara ve seçmene taşımak, bu konuda İYİ Parti olarak emeğinize sağlık.” diye konuştu. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Tuğba Oktay Bor da konuşmasında, “İlçe teşkilatı olarak sahadaki çalışmalar ile kırgınları tekrar sandığı götürme ve Tayyip Bey’e oy verenleri de bizim cephemize çekme çalışmaları yürütüyoruz. Aynı şekilde sandık güvenliğimizi sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. İlk seçimde de sandıklarda bir eksiğimiz yoktu. Bu seçimde müşahit sayılarını arttırarak ve eksiksiz sandık görevlisi vermek suretiyle çalışmaları yapıyoruz. Eğitimlerimizi tamamladık. Elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Aktif olarak sahadayız. Daha önceki yaptığımız programlara uyum sağlayarak çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Mustafa Bilici ve beraberindeki heyet daha sonra Demokrat Parti Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan ve yönetimini ziyaret etti.

aliagaekspres

  • Etiketler : CHP MUSTAFA BİLİCİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER