Yeşil Sol Parti Van milletveki...
MEBİT

Van milletvekilleri: 28 Mayıs karanlık dehlizden çıkma günüdür

Yeşil Sol Parti Van milletvekilleri Gülderen Varlı ve Zülküf Uçar: 28 Mayıs karanlık dehlizden çıkma günüdür

Abone Ol

2023-05-23 14:31:37 | Son Güncelleme : 2024-03-28 12:33:39

Van milletvekilleri: 28 Mayıs karanlık dehlizden çıkma günüdür

Yeşil Sol Parti Wan milletvekilleri, Kürt halkının AKP’nin 21 yıllık hikayesine son vermeye kararlı olduğunu belirterek, “28 Mayıs, Türkiye’nin girmiş olduğu bu karanlık dehlizden çıkma günüdür” sözleriyle seçmenlere oy kullanma çağrısı yaptı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimlerinden sonra ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor. 28 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yapan Yeşil Sol Parti Wan milletvekilleri Gülderen Varlı ve Zülküf Uçar, seçmene oy kullanma ve sandık güvenliğini sağlama çağrısı yaptı. 

‘BU İKTİDARA SON VERELİM’

Kadınların 2023 seçimlerinde var gücüyle alanda olduklarını söyleyen Yeşil Sol Parti Milletvekili Gülderen Varlı,  “Toplumun her kesimi genciyle, kadınıyla, çocuğuyla seçim için çalışma yürüttü. 28 Mayıs’ta da tekrardan aynı güçle, aynı tempo ve aynı yön ve yöntemle halkımıza gideceğiz. Bizim baştan beri de söylediğimiz tek şey şuydu; bizim halkımız 21 yıllık hikâyeye son vermeye ve bitirmeye kararlıdır. Birinci turda çıkan sonuçlar gereği insanlarda bir moral bozukluğu ve kırılma yaşandı. Hırsızlık sonucu sonuçların öyle yansıdığını hepimiz biliyoruz. Yılmadan, bıkmadan, aynı tempoyla seçim çalışmalarımızın startını tekrar verdik. 21 yıllık iktidar hikâyesine son vermeye ve bitirmeye kararlıyız. Başta kadınlar, gençler, toplumun bütün kesimleri, yaşlılar ve hatta bu işin öncülüğünü yapan çocuklar, hep beraber onları göndermeye kararlıyız” diye konuştu.


‘SOKAK SOKAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’

Mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy çalışmalara başladıklarını, halklar açısından en demokrat olan aday için oy istediklerini sözlerine ekleyen Varlı, şöyle konuştu: “Bizim çalışmalarımız devam ediyor. Biz bitti demedik. Bu iktidar gidinceye kadar da bitti demeyeceğiz. Sandığa gitmeyen seçmenlerimizin de temel nedeni ekonomik sıkıntılardı. Bundan dolayı sandığa gelmeyen gençler, kadınlar sandığa gitmeli. Bu defa böyle olmaması gerekir. Bütün halkımıza buradan bir kere daha sesleniyoruz: Gelin hep birlikte el ele tutuşalım, 21 yıllık hikâyeyi sonlandıralım.”

‘GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE SANDIĞA GİDELİM’

Yeşil Sol Parti Milletvekili Zülküf Uçar, halkın iradesiyle Wan’da 6 milletvekilinin parlamentoda yer aldığını söyledi. Uçar, “28 Mayıs, Türkiye’nin girmiş olduğu bu karanlık dehlizden çıkma günüdür. Gün; 28 Mayıs’tan sonra, yeniden demokrasiye, adalete, hukuka erişim için yeni temellerin atılması için sandığa gitme günüdür. Wan milletvekilleri olarak seçimden sonra güçlü bir hukuk ve demokratik devleti, herkesin kendisini bulabileceği çok dilli, çok inançlı, Kürt halkı olmak üzere bütün halkların kendisini bulabileceği yeni bir anayasa için bir mücadele içerisinde olmak istiyoruz. Bunun da 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimde büyük bir değişimle mümkün olabileceğini biliyoruz. 28 Mayıs’a giderken, halkımızla birlikte gitmek istiyor ve değişimi hep beraber güçlü bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Tüm halkımızı güçlü bir değişim için seçim günü sandığa davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

  • Etiketler : VAN MİLLETVEKİLİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER