Seçimlere yaklaştıkça gündemde...
MEBİT

Kılıç: AK Parti tamamen dışa kapanmış bir parti!

Seçimlere yaklaştıkça gündemden istifa haberleri de düşmüyor. Uzun yıllar Van AKP’de siyaset yapan Yılmaz Kılıç, geçtiğimiz günlerde DEVA partisinde milletvekilliği adaylığı için başvuru dosyasını verdi. Kılıç, “İktidar partisinden geldim isteseydim en üst yerlerde yerim vardı ancak siyaset artık yalanı dolanı kaldırmıyor. Bu ülkenin demokrasiye ihtiyacı var” dedi.

Abone Ol

2023-03-23 22:12:42 | Son Güncelleme : 2024-05-02 15:53:01

Kılıç: AK Parti tamamen dışa kapanmış bir parti!

Serhat News'in haberine göre: 14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşırken adaylar birer birer netleşmeye başladı. Genel seçimler için milletvekili adayı olmak isteyen AKP’li kurmaylar veya uzun süre AKP’de yer alanlar istifalarını sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Edremit ilçesine bağlı Çiçekli Beldesi’nde AKP’den belediye başkanlığı yapan ve 24 Haziran 2018’de AKP’den milletvekili adayı olan Yılmaz Kılıç DEVA partisine geçti. Yıllarca AKP’de siyaset yapan Kılıç, DEVA partisinden milletvekili aday adayı oldu. Kılıç’ın adaylık başvurusunu ise DEVA Partisi Van il başkanı Erdinç Peker aldı.

‘AKP tamamen dışa kapanmış bir parti’
Kılıç’ın adaylık başvurusunu ise DEVA Partisi Van il başkanı Erdinç Peker almıştı. Eski AKP’li Kılıç, “AKP tamamıyla dışarıya kapanmış bir parti bu da bizi koparma noktasına getirdi. Seçimlere kadar daha çok kopmalar ve istifalar olacak” dedi. Son 3-5 yılda Cumhur İttifakı’nın ülkeyle ilgili olan genel politikalarından soğuduğunu kaydeden Kılıç, bundan kaynaklı kopma derecesine geldiğini söyledi. Kılıç, “Şehrimiz için birilerinin elini taşın altına sokması gerektiğini inandım. Deva partisinin de demokratik açıklamalarıyla bölge halkına, bizlere en yakın parti olduğunu hissettim. Demokrasiye inanan insanlarız demokraside çoğulculuktan yana. Şu anki iktidar tamamı ile tekleşmiş olan bir parti tek zihniyet, tek parti, tek düşünce. Deva Partisi Bölge halkının hassasiyetlerine dokundu” diye konuştu.

‘Seçimlere kadar daha çok kopmalar olacak’
Kılıç, 27 yıldır hizmet ettiğini ve bundan sonra da bölge halkına Deva partisinden Ali Babacan’ın şemsiyesi altında hizmet etmek için gönüllü olduklarını ifade etti. Kılıç, “Seçime yakın kopmalar sürekli olacak diyordum ve önümüzde daha 2 ay var daha da çok kopmalar olacak. Çünkü insanlar yeni bir arayış içinde yeni bir dil istiyorlar. Yeni bir eylem, yeni bir söylem, yeni bir siyaset. Türkiye’nin değişim dönüşüme uğraması gerektiğine inanan insanlardan biriyim ve bunu bugün değil evet Deva Partisi’ne yakın zamanda başvurdum ancak 3-4 yıldır bunları insanlarımıza anlatıyorum. Biz demokrasiye inanıyoruz” dedi.

‘İktidar partisinde isteseydim en üst yerde yerim vardı’
Siyasetin artık yalanı dolanı kaldırmadığını söyleyen Kılıç, “Bu siyasette dürüst insanların yeri olduğunu inanıyorum. Bugün ülkenin bütün kayıpları liyakatsiz insanlarla geliyor. Ben iktidar partisinden geldim DEVA partisine. İsteseydim iktidar partisinde en üst yerlerde yerim vardı. Ben yıllardır AK Parti’nin içindeydim zaman zaman yanlışları söylüyordum. Çok sayıda rapor yolluyorduk ancak çok kayda alınmadı ve görünmediğini gördük. AKP tamamıyla dışarıya kapanmış bir parti bu da bizi kopma noktasına getirdi” diyerek AKP’den ayrılma sebebini kısaca dile getirdi.

‘Adaylık vermezlerse de tarafımı belli etmek için başvurdum’
Son bir yıldır oluşan 6’lı masanın ülkeye farklı bir heyecan getirdiğini ifade eden Kılıç tekçilikte çoğulculuğun olmadığını savunarak şunları belirtti: “Ülkenin ve bölgenin hem Kürtlerin hem Türklerin hukuka ve adalete ihtiyaçlarının olduğuna inanıyorum. Demokrasinin olduğu yerde ne Kürdü ne Türkü nede Çerkez’in hiçbir sorununun olmayacağına inanan insanlardanım. Ben bugün Deva partisinde milletvekili adayı oldum adaylık versinler vermesinler bu çok önemli değil. Ben sadece tarafımı belli ettim insanlara doğrunun burada olduğunu anlatmaya çalışacağız bunun için…”

  • Etiketler : Van Haber VAN DEVA PARTİSİ DEVA
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER