Uzun yıllar yöresel ürünler se...
MEBİT

Balcı Dede yöresel ürünler ve kahvaltı evi açıldı

Uzun yıllar yöresel ürünler sektöründe hizmet veren Balcı Dede Yöresel Ürünler ve Kahvaltı Evi yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Abone Ol

2023-03-20 01:07:50 | Son Güncelleme : 2024-05-01 10:06:09

Balcı Dede yöresel ürünler ve kahvaltı evi açıldı

Van’da bal sektöründe önemli yeri olan Balcı Dede Yöresel Ürünler Kahvaltı Evi İskele Caddesi Çem petrol yanında Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından dualarla hizmete açıldı. Açılışa iş insanları Burhan Kandaşoğlu, Mehmet Kandaşoğlu, Hakan Şevgin, Ali Süer, Faysal Ayaz, Ahmet Kaval, Bala Baran Gökçenay, Serkan İzgi, Şükrü Çılgın, Bilgin Özdemir, Fikret Özgökçe, Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ve çok sayıda davetli katıldı.

Bal, çeçil peyniri, kavurma, zeytin yağı, kuru bakliyat, lokum, helva, kaymak, kaşar peyniri, Van otlu peyniri, salam, sucuk, köy yumurtası, zeytin çeşitleri, ev yapımı salçalar, manda sütü, reçel, tahin, pekmez, baharat çeşitleri, keçi sütü, turşu, çerez çeşitlerinin satıldığı Balcı Dede Yöresel Ürünler Kahvaltı Evi Türkiye’nin her yerine ücretsiz kargo gönderiyor.

“Ülkemizin her yerine hitap edecek güce sahibiz”

15 kişiye istihdam oluşturduklarını belirten işletme sahibi Metin Karasu, “1925 yılında dedemizin başlattığı arıcılık serüvenini bizler hala devam ettirmekteyiz. Ticari hayatıma babamızın yadigarı olan Van merkezde bulunan 30 metrekarelik dükkanda başladık. Bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük şarküteri ve kahvaltı evini hizmete açtık. İşyerimizde yaklaşık 15 istihdam oluşturacağız. Yerli ve yabancı turistlere Van kahvaltısı başta olmak üzere yöresel ürünlerin tanıtımına katkı sunacağız. Ülkemizin her yerine hitap edecek güce sahibiz. Ülkemizin her noktasına ürünlerimizi ücretsiz kargoyla ulaştırıyoruz. Amacımız Van’ımızın gerçek anlamda kahvaltısını, ürünlerini tanıtmaktır. Van kahvaltısına hak ettiği değerin verilmesi için çaba harcıyoruz. 400 metrekarelik iki kattan oluşan işyerimizin birinci katında bulunan ürünlerimizi ikinci katta misafirlerimize ikram etmekteyiz. Kahvaltı evimizin içerisinde çocuk oyun alanımız bulunmaktadır. Bay, bayan lavabolarımız, mescidimiz mevcuttur. Ferah geniş bir ortamda hizmet vermekteyiz. Desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Tüm misafirlerimizi yeni işyerimize bekliyoruz” diye konuştu.

(Vansesi Gazetesi)

  • Etiketler : Van Haber VAN BAL AÇILIŞ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER