Siyasi partilerin genel merkez...
MEBİT

İş insanı Şemsettin Bozkurt: Van'ı bilen adaylar istiyoruz

Siyasi partilerin genel merkezleri seçim tarihi yaklaştıkça, bir önceki güne göre daha da kalabalıklaşıyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimini açıklamasının ardından milletvekili aday adaylığı başvuruları hız kazanıyor. 

Abone Ol

2023-03-19 00:26:46 | Son Güncelleme : 2024-04-22 05:07:36

İş insanı Şemsettin Bozkurt: Van'ı bilen adaylar istiyoruz

Doğu Anadolu'nun en kalabalık ve en stratejik illerinden olan Van da ülke gündemine paralel olarak sıcak gündem Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi. Van son 20 yılda çevre yolu, stadyum, otogar gibi en temel hizmetlerden mahrum bırakıldı. Yine doğunun en kalabalık şehri olan Van, Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmalarına (SEGE) göre, şehrin 13 ilçesinin büyük çoğunluğu sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında en son sıralarda ve en son kademelerde yer aldı. Son 20 yılda sadece iki parti ile (AK Parti ve HDP) mecliste temsil eden sınır şehri'nde birçok kez Van dışından, Van'da yaşamayan ya da Van'ı bilmeyen vekiller milletvekili listelerinden ilk sırada gösterildi. 

Yaşanan sosyo-ekonomik ve kronik problemlere ek olarak milletvekili listelerinde Vanlılık ya da Van'ı bilen kişiler hususuna dikkat edilmemesi de yıllar geçtikçe kentte büyük bir öfkenin kök salmasına ve tepkiye sebep oldu. 

BOSAŞ Grup Yönetim Kurulu, Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) ve Van OSB eski Başkanı Şemsettin Bozkurt da seçim arifesinde kent için önem arz eden vekillik konusuna dikkat çekerek, sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu. Bozkurt'un tweeti kısa sürede çok sayıda beğeni aldı. 

"HERKES YAŞADIĞI ÇEVREDE ADAY OLMALI"
İşte o açıklamalar: "Seçimler yaklaşıyor. Bu seçim çok kritik bir seçim! Malum, yaşımız ilerledikçe bu tür işlere daha çok anlam yüklüyoruz. Biliyorsunuz, bizler yine 5 yıl daha bizleri temsil edecek insanları seçip meclise göndereceğiz. Halka rağmen yaplanlara halk sandıkta gereken cevabı vermeli! Halkımız mutlaka olması gereken tepkiyi vermeli. Boykot kararı dahil, her türlü demokratik hakkını sonuna kullanmalı! Hiçbir şeyin oldu bittiye getirilmesine müsade edilmemeli. İtiraz etmediğiniz sürece bu devran böyle sürüp gidecek. Unutmayın!!.. Demokrasi yerelden başlar. Gerisi hikaye… En büyük antidemokratik uygulama, sizden biri olmayan ve dışarıdan getirilip size dayatılan aday ve insanlardır. Parti içi demokrasiyi işletmeyenler, ülkeye demokrasi getiremezler. Bizler, Van’da Vanlı adaylar istiyoruz. Vanı bilen adaylar istiyoruz. Van’da aday olarak gösterilenlerin toplumda bir karşılığı olmalı. Van’da aday olarak gösterilenlerin bu toplumla bir bağı olmalı. Van’da aday olarak gösterilenler bu toplumunun sorun ve sıkıntılarını iyi bilmeli. Van’da aday olarak gösterilenlerden en az 5 yıllık ikamet zorunluluğu istenmeli. Van’da yaşamayan insanlar, Van’dan aday olmamalı! Van’ın caddesini, sokağını, mahallesini, insanını velhasıl Van’la ilgisi olmayanın kendisine birazcık öz saygısı varsa Van’da aday olmamalı. Herkes yaşadığı çevrede aday olmalı. Bu onların en doğal hakkı. Siyasi partilerde görev yapan Vanlılara sesleniyorum. Eğer ki, sizlere rağmen birileri dışardan getirtilip Van’da aday yapılıyorsa, bu günah vebal ömür boyu sizlerin boynundadır. Ben böyle düşünüyorum. Aklım bu kadar yetiyor. Bir yanlışımda varsa, incittiğim insanlardan özür diliyorum."


 

  • Etiketler : Van Haber VAN VAN OSB MİLLETVEKİLİ ADAY Şemsettin Bozkurt
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER