HDP, Jin Mahsa Amini’nin katle...
MEBİT

HDP Mahsa Amini için alanlara akacak

HDP, Jin Mahsa Amini’nin katledilmesinin ardından başlayan eylemlerle dayanışma amacıyla yarın örgütlü olduğu her yerde alanlara çıkacak. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Başaran, “Kadın özgürlüğünün, toplumun özgürlüğünü de getireceğini hep beraber haykıracağız” dedi.

Abone Ol

2022-09-21 13:53:30 | Son Güncelleme : 2024-04-27 02:32:09

HDP Mahsa Amini için alanlara akacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İran’da başörtüsünde saçı göründüğü gerekçesiyle katledilen Jin Mahsa Amini’nin katledilmesini protesto edecek ve İran’da yükselen itirazlara destek açıklamaları gerçekleştirecek. Bu kapsamda, partinin il örgütleri yarın saat 13.00’da ortak açıklama yapacak. 

HDP Kadın Meclisi ve Örgütleme Komisyonu’nun yürüttüğü eylem programında, İran rejiminin dayatmalarına karşı çıkan halklarla dayanışma mesajı verilecek. HDP 51 kent ve 400’ü aşkın il ve ilçe örgütleriyle birlikte yarın Jin Mahsa Amini’ninin katledilmesini protesto ederek, dayatmacı iktidarlara karşı birlikte mücadele vurgusunda bulunacak.

Yapacakları eylemlere dair Mezopotamya Ajansı’na (MA) değerlendirmede bulunan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, İran’da ortaya çıkan tablonun erkek egemen sistemlerin dayatmalarının bir yansıması olduğunu söyledi.

Ortak mücadele vurgusu 
Türkiye ve bölge kentlerinde de İranlı kadınlara destek seslerinin yükseldiğini dile getiren Başaran, şunları söyledi: “Biz de HDP olarak bütün örgütlü yapılarımızla yarın birçok şehirde İran’daki baskılara dikkat çekerek, dayanışma içerisinde olduğumuzu, kadınların ve toplumların ortak mücadele ve refleksleriyle bu tür iktidarların dayatmalarını ortadan kaldırılacağını ifade edeceğiz.”

Serhat News

  • Etiketler : HDP
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.