İranlı sanatçı Mohsen Namjoo’n...
MEBİT

Mohsen Namjoo’nun Van konseri iptal edildi

İranlı sanatçı Mohsen Namjoo’nun Van'da 10 Aralık'ta Nur Tatar Spor Salonu'nda vereceği konserin iptal edildiği bildirildi.

Abone Ol

2022-09-16 12:11:00 | Son Güncelleme : 2024-04-19 14:12:35

Mohsen Namjoo’nun Van konseri iptal edildi

Orkestrasıyla Türkiye'ye gelip Van ve 5 ilde konser verecek İranlı müzisyen Mohsen Namjoo'nun konserlerine karşı muhafazakar çevreler tarafından başlatıllan 'iptal' çağrıları karşılık buldu.

Son aylarda çeşitli illerde düzenlenecek birçok festival ve etkinlik sosyal medyada düzenlenen 'iptal' kampanyaları ile yasaklanmıştı. Bu sefer iptal kampanyalarından nasibini dünyaca ünlü İranlı müzisyen, söz yazarı ve müzik bilimcisi Mohsen Namjoo aldı.

Sanatçının şarkısında Kur'an ile alay ettiği iddiasıyla başlatılan 'iptal' kampanyası sonrası Van, Konya ve Bursa’daki konserlerinin iptal edildiği bildirilirken İstanbul ve Ankara konserleri biletlerinin hala satıldığı öğrenildi.

'İptal' hareketini başlatan ve sosyal medyada başı çeken Müdafa-i İslam Hareketi Başkanı Erdem Özveren, gelişmeyi Twitter hesabından böyle duyurdu.


Biletix, resmi internet sitesinde 3 il için konser biletinin satışını iptal etti.

Tepkiler sonrası İranlı müzisyenin, 3 Aralık'ta Bursa Merınos AKK'de, 8 Aralık'ta Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde, 10 Aralık'ta da Van Nur Tatar Spor Salonu'nda vereceği konserler iptal edildi.

TEPKİLER NEDEN?

İran'da Kuran araştırmaları yapan bir öğretmenin “müzik enstrümanları ile Kuran ayetlerini küçümseyici ve hakaret edici bir versiyon ürettiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasının ardından Mohsen Namjoo’ya kendisinin katılmadığı mahkemade "Kuran'a saygısızlık" gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası verilmişti.

vanekspres

  • Etiketler : MÜZİK
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER