EMKA Yıldız 2 apartman sakinle...
MEBİT

Van'da çıkmaz sokak yol sorunu: Projede yol var ama gerçekte yok!

EMKA Yıldız 2 apartman sakinleri, projede yer alan yol sorununa çözüm bekliyor. Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arkasında bulunan binanın projede yolu bulunsa da gerçekte çıkmaz sokak olarak gözüküyor. Bina sakinleri ise mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkilere mercilere çağrı da bulundu.

Abone Ol

2022-06-24 18:25:32 | Son Güncelleme : 2024-04-20 08:52:26

Van'da çıkmaz sokak yol sorunu: Projede yol var ama gerçekte yok!

Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arkasında bulunan EMKA Yıldız 2 apartmanının yılladır yol sorunu devam ediyor. Projede yol bulunurken, gerçekte çıkmaz sokak olarak gözükmesi bina sakinlerini mağdur ediyor. Bina sakinleri adına Şehrivan’a açıklamalarda bulunan Nazif Yıldız, “1998 yılında belediye 2 bin 500 dönümlük arsalarımızdan yüzde 30 civarında kesinti yaptı. Bu kesintiyi de yol açmak için yaptı. O yıldan bu zamana kadar mahkeme süreçleri devam etti. 2022 yılına geldik ve halen sorun çözülmedi” dedi.

VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETLERİ YILLARDIR DEVAM EDİYOR!

EMKA Yıldız 2 apartmanının yol sorununu anlatan Nazif Yıldız, “Bu bölgede bizim iki tane parselimiz vardı. 1998 yılında belediye 2 bin 500 dönümlük arsalarımızdan yüzde 30 civarında kesinti yaptı. Bu kesintiyi de yol açmak için yaptı. O yıldan bu zamana kadar mahkeme süreçleri devam etti. 2022 yılına geldik ve halen sorun çözülmedi. 2019 yılında İpekyolu Belediye Başkanı Sinan Aslan, buraları ziyaret ettiğinde sorunu ona da ilettik. Çünkü yol için arsa verdik ve bina altında dükkânlarımız var, bunlar için vergi parası ödüyoruz ama boş şekilde duruyor. Burada 300’e yakın ev var ve buradaki insanlar bu yolu kullanacak. Zaten bu yol onların hakkı.” Dedi.

NE SOKAK İSMİ VAR NE DE YOL!

altında 12 tane dükkânın olduğunu belirten Yıldız, “Dükkânlardan sadece bir tane çalışıyor ve diğerleri boş şekilde duruyor. Projede zaten yolumuz var. Ancak yılladır kimse bize bir çözüm önerisinde bulunmadı. Yan tarafta komşunun arsası var ve yol olmadığından dolayı arsa ölü bir yatırım olarak duruyor. Rus Pazarındaki esnafları da mağdur etmek istemiyoruz ama bize de bir çare bulmalarını istiyoruz. Dairelerimizi kiraya veremiyoruz. Hatta bizim olduğumuz sokağın ismi bile yok. Ağız Diş Hastanesi yani Sağlık Sokağı üstünde yer alıyoruz ama burası ayrı bir sokak olmasına rağmen ismi bile yok. Dairelerin birçoğu ofis olmasına rağmen çalışanlara kiralayamıyoruz. Çünkü çıkmaz sokak diye görülüyor.” Şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARDAN YETKİLİLERE ÇAĞRI!

İmza kampanyası düzenlediklerini ifade eden Yıldız, “Gerekli tüm mercilere gittik. Sorunu halledeceklerini söylüyorlar. Mağduriyetimizin giderilmesini gidiyoruz. Bu yolun açılması kamunun faydasına olacaktır. Hatta Rus pazarı esnafına bile çok katkısı olacaktır. Ben burada tüm bina sakinleri adına konuşuyorum. Sorun hepimizin sorunu ve taleplerimizi dile getirdik. İnşallah en kısa sürede çözülür.” Diye ekledi.

ŞEHRİVAN GAZETESİ

  • Etiketler : VAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER