Bitlis’te "Van Gölü Havzası Ko...
MEBİT

1000 öğrenciye Van Gölü anlatıldı

Bitlis’te "Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı" kapsamında 7 okulda düzenlenen seminerlerde 1000 öğrenciye ulaşıldığı belirtildi.

Abone Ol

2022-01-19 11:11:20 | Son Güncelleme : 2024-03-27 09:13:45

1000 öğrenciye Van Gölü anlatıldı

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Aralık ayında "Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı" kapsamında ortaokul seviyesindeki okullarda başlatılan eğitimler 19 Ocak günü Ahlat ve Adilcevaz’da yapılacak seminerlerle birinci dönem seminerler tamamlanacak.

 

"1000 ÖĞRENCİYE ULAŞTIK"

Şimdiye kadar düzenlenen ve öğrencilere Van Gölü ile havzadaki tarihi ve doğal değerlerin korunmasına yönelik bilgilerin aktarıldığı seminerlerle ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “Vangölü Aktivistleri Derneği olarak paydaşı olduğumuz, ‘Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’ kapsamında 7 okulda 1000 öğrenciye ulaştık.” dedi.

 

İLGİ YÜKSEKTİ

Öğretmen ve öğrencilerin seminerlere büyük bir ilgi gösterdiğini, bunun da bundan sonraki seminerlerle ilgili kendilerini motive ettiğini ifade eden Özel, şunları söyledi:
“Öğrencilerin ve öğretmenlerin ilgisi oldukça iyi seviyedeydi. Yaptığımız seminerlerde özellikle öğrencilerin, yaptığımız çalışmalara, çevreye ve Van Gölü'ne olan ilgileri görülmeye değerdi. Her etkinlik sonrası ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ sloganına ses veren öğrencilerin, yaptığımız çalışmada olumlu sonuçlar verdiğine şahitlik ettik. Eğitimlerimizin başarılı olması bizleri daha çok motive etti.”

 

“FARKINDALIĞI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

 seminerlerle Van Gölü ve havza konusunda duyarlılığı artırmayı ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Özel, “Eğitim çıktımızdaki amaç, Van Gölü farkındalığını artırmak ve çevre bilinci aşılayarak gelecek kuşaklara mavi ve temiz bir Van Gölü havzası ile yaşanabilir ve sürdürülebilir bir yaşam bırakmaktır. Öğrencilerle buluşmalarımızın temel amacı budur ve bu amaca şimdiye kadar ulaştığımız yönünde çok güçlü emareler ortaya çıkmış bulunuyor. Katkısı olan tüm kurumlara teşekkür ediyoruz bu arada.”

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI / M:Selim KURT

  • Etiketler : VAN HABER VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER