BOSAŞ Grup Yönetim Kurulu Başk...
MEBİT

İş insanı Bozkurt'tan asgari ücret önerisi!

BOSAŞ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

2021-12-02 22:45:10 | Son Güncelleme : 2024-04-06 07:15:16

İş insanı Bozkurt'tan asgari ücret önerisi!

Asgari ücret zammı yeni yılda tüm çalışanların maaşını belirleyecek etken olarak dikkat çekiyor. Asgari ücret zammı ilk toplantısı işçi, işveren ve hükümeti temsil eden 5’er kişiden oluşan 15 kişilik komisyon ile 1 Aralık’ta toplandı. 

BAKAN BİLGİN'DEN 'ASGARİ ÜCRET' AÇIKLAMASI: "EMEĞİ KORUYACAĞIZ"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında, bakanlığın ev sahipliğindeki toplantıda, işverenleri Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçileri ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil ediyor. Bakan Bilgin, toplantıda yaptığı açıklamada "Enflasyonun ya da ekonomideki dalgalanmaların karşısında emeği koruyacağız. İş verimliliğini artıran bir rakamda buluşacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRET EN AZ 5 BİN TL OLMALI"

Konuyla ilgili resmi Twitter hesabından açıklama yapan Van OSB 10. Dönem Başkanı, VOSİAD (Van Organize Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği) Başkanı ve BOSAŞ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, "Geçmişin bir işçisi ve günümüzün (İstihdam sağlayan) bir iş vereni olarak söylüyorum. Asgari ücret üzerindeki tüm vergi, harç ve (SGK) pirimler kaldırılmalı! Asgari ücret en az 5 bin TL olmalı! Ama sanki asgari ücret 4 bin TL olacak! Tüm yükler de işverene yüklenecek gibi." Dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAM TOPLANTILARININ TARİHİ BELLİ OLDU
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 7 Aralık'ta Türk-İş'te, üçüncü toplantısı 9 Aralık'ta TİSK'te yapılacak.

GazeteVAN/EKONOMİ

  • Etiketler : Şemsettin Bozkurt GÜNCEL ASGARİ ÜCRET EKONOMİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER