2021-11-30 23:11:05 | Son Güncelleme : 2025-06-02 12:23:49
“Denizcilik Fakültesinin akademik kadrosu ve altyapısı henüz tamamlanamadı”
Rektör Şevli, yapılan ziyarette; Van Gölü kıyısında kurulmuş olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin çok güzel bir kampüse ve imkânlara sahip olmasına rağmen Üniversitede 2012 yılında kurulan Denizcilik Fakültesinin akademik kadrosunun ve altyapısının henüz tamamlanamadığını belirtti.
“Öğrenciler, eğitimlerine Karadeniz Teknik Üniversitesinde devam etmektedirler”
Denizcilik Fakültesinde, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliğinden oluşan iki bölümün bulunduğu bilgisini paylaşan Rektör Şevli, 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümüne öğrenci alınmaya başlandığını ancak öğrencilerin, Karadeniz Teknik Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde, eğitimlerine Karadeniz Teknik Üniversitesinde devam ettiklerini ifade etti.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Denizcilik Fakültesinin, Van’da ve bölgede etkisini artırmak amacıyla yapılabilecek çalışmalar için karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette; İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kıran da, “denizcilik” faaliyetleri ve Denizcilik Odasının faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.
“En önemli konu, Denizcilik Fakültesinin akademik kadrosunun tamamlanmasıdır”
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Denizcilik Fakültesini ve Van’daki Denizcilik Lisesini imkânları ölçüsünde destekleyebileceklerini belirten Başkan Kıran, en önemli konunun Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Denizcilik Fakültesinin akademik kadrosunun tamamlanması olduğunu vurgulayarak; Denizcilik Fakültesi mezunlarının akademisyen olmalarını teşvik etmek amacıyla lisansüstü öğrencilere destek verdiklerini belirtti.
Ziyaret, hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Bu habere ilk yorum yapan sen ol.