Kuzey Irak'ın Duhok kentinde d...
MEBİT

Kuzey Irak'ta Van rüzgarı esiyor

Kuzey Irak'ın Duhok kentinde düzenlenen Turizm Fuarı'nda Van rüzgarı esiyor. Fuara katılım sağlayan Van TSO önemli bir protokole imza attı.

Abone Ol

2021-09-27 23:29:44 | Son Güncelleme : 2024-05-02 12:49:53

Kuzey Irak'ta Van rüzgarı esiyor

Kuzey Irak'ın Duhok kentinde düzenlenen Turizm Fuarı'nda Van rüzgarı esiyor. Fuara katılım sağlayan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Duhok Ticaret ve Sanayi Odası arasında protokol yapıldı.

Vangölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) öncülüğünde bir araya gelen turizmciler ile Van TSO Kuzey Irak’a çıkarma yaptı. 26-29 Eylül tarihlerinde kapıları açık olacak olan fuarda Van standı kuruldu. Stantta Van TSO, VAHATUDER ve Van'daki turizm temsilcileri yer aldı.

Fuara katılım sağlayan Van TSO ve diğer katılımcılar, Van Gölü Havzası’nın turizm değerlerini tanıtmak üzere Duhok Turizm Fuarı’na katıldı. Fuarda; Havzanın tarihi, doğal, kültürel, değerlerinin yanı sıra, sağlık, inanç ve diğer turizm potansiyeline ilişkin tanıtımlar gerçekleştirildi.

Ayrıca; Duhok Ticaret ve Sanayi Odası ile Duhok Kültür ve Turizm Müdürlüğü ziyaret edilerek, ikili ilişkilerin artırılmasına yönünde bir takım görüşmeler gerçekleştirildi. 

Duhoklu iş insanlarının Van’a davet edildiği görüşmelerde; Van’ın bir turizm kenti olduğu ve yapılacak ortaklıklar neticesinde her iki ilin ticari işbirliklerinin artması için gidiş-gelişlerin süreklilik kazanması yönünde adımlar atıldı. Van’ın kadim kültürü ve sahip olduğu doğal değerlerin tanıtıldığı Van standı, fuar boyunca en çok ilgi gören stant oldu.

Görüşmede; Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Duhok Ticaret ve Sanayi Odası arasında ortak bir protokol üzerinden Vanlı ve Duhoklu turizmcilerin sürdürülebilir ilişkileri geliştirilmesi hususunda en kısa zamanda bir araya gelmesine ilişkin anlaşma sağlandı.

VAN TSO'DAN PAYLAŞIM

Fuara katılım ve Kuzey Irak'ta gerçekleşen ziyaret ile ilgili Van TSO'nun resmi Kürtçe hesabından paylaşım yapıldı.

Paylaşımlarda;

- Nehênî û dewlemendiyên parêzgeha Wanê, yên dîrokî, çandî, xwezayî û geştiyariyê, di "Pêşengeha Geştiyariyê Navneteweyî ya Duhokê" de têne danasîn.

- Odeya Bazirganî û Pişesaziyê ya Wanê, Komela Geştiyariyê ya Hewzeya Gola Wanê û karsazên geştiyariyê li gel Odeya Bazirganî û Pişesaziyê ya Duhokê civiyan. Di civînê de li ser derfetên veberhênanê, geştiyariyên çand-bawerî-tenduristî û her wiha bazirganiya derve de axivîn.

KAYNAK: GÜNCEL VAN

  • Etiketler : Van Haber VAN VAN HABERLERİ TURİZM KÜLTÜR SANAT FUAR DUHOK
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER