Van’da çevre sorunlarının masa...
MEBİT

Van’da AK Parti ve HDP’yi bir araya getiren toplantı

Van’da çevre sorunlarının masaya yatırıldığı bir panel düzenlendi. Toplantılarda uzun süredir bir araya gelmeyen AK Parti ve HDP ilk defa bir etkinlikte buluşmuş oldu.

Abone Ol

2021-07-31 01:08:29 | Son Güncelleme : 2024-03-07 23:58:44

Van’da AK Parti ve HDP’yi bir araya getiren toplantı

Van Çevre Tarihi Eserleri Koruma Araştırma ve Geliştirme Derneği (ÇEVDER), öncülüğünde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda Van’ın çevre sorunlarının ele alındığı bir panel düzenledi. Başta Van Gölü kirliliği, Van Gölü Koruma Kanunu ve Van’ın çevre sorunlarının tartışıldığı toplantıya AK Parti, HDP’nin yanı sıra birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

Başta Van Gölü kirliliği ve çevre sorunları başta olmak üzere kentin çevre sorunların ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Şahin, konuşmasını özeleştiri yaparak başladı. Şahin, “İlimizle ilgili ciddi çevresel sorunlarımız var. Bu konulara zaman zaman dikkat çekmek istiyoruz ama hala istediğimiz bir gidiş düzeyinde değiliz. Bu amaca ulaşmak için tüm bileşenlerin bunu ileriye taşımakla mükellef olduğunu düşünüyoruz. Van Gölü’nün dibi çamur tutmuş ve bu çamurun temizlenmesi gerekiyor. Bu çamur alınmazsa kir devam edecek. Van Gölü’nün etrafı kamu kurumlar tarafından işgal edilmiş. İstenilen seviyede önlem alınmıyor” diye konuştu.

‘Büyük bir tahribat yaşanıyor’

Şahin’den sonra söz alan ÇEVDER Başkanı Ali Kalçık, sözlerine sazlıkların durumuyla başladı. Kalçık, “İlimizin bir çevre sorunu sazlıklardır. Van’da maalesef ormanımız yok. İl özel idaresi döneminde kurulmuş ormanlarımız dahi yok edildi. Bir de bunlara ilave olarak sazlıklarımız var. Sazlıklarımız Van Gölü deltasında çok ciddi bir işlem görüyor. Ormandan fazla oksijen veriyor” diye konuştu. Konuşmasında HES’lere de yer veren Kalçık, “Devletin bu bölgede 100’e yakın yapmış olduğu HES’ler vardır. Van ile özdeşleşmiş Kanisipi var. Suyun çıktığı yerde balık üreticileri var. Burada HES yapılması akla mantığa uygun değildir” dedi.

Toplantı kurum temsilcilerin görüş ve önerileriyle son buldu.

KAYNAK: GAZETE AKTÜEL

  • Etiketler : ÇEV-DER ALİ KALÇIK VAN VAN HABER VAN GÖLÜ KONFERANS AK PARTİ HDP
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER