Van Şoförler ve Otomobilciler...
MEBİT

Tuğrul: Araç yaşının yükseltilmesi esnafa nefes aldırdı

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, taksi ve minibüslerin çalışma yaşının yükseltilmesinin esnafa nefes aldırdığını belirterek, “Bunun için Vali Beye, Genel Sekretere, Genel Sekreter yardımcılarına, Ulaşım Daire Başkanı ve Ulaşım Dairesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Abone Ol

2021-07-29 11:18:06 | Son Güncelleme : 2024-02-02 04:14:38

Tuğrul: Araç yaşının yükseltilmesi esnafa nefes aldırdı

Van Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kararla il genelinde trafiğe çıkan taksi ve minibüslerin çalışma yaşı yükseltildi.
Daha önce taksilerin 9, minibüslerin ise 8 olan çalışma yaşı 12’ye çıkarıldı. Karar, ilgili kurumların yanı sıra Şoförler ve Otomobilciler Odası’na da gönderildi.

 

KARAR, ŞOFÖR ESNAFINI SEVİNDİRDİ

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, alınan kararın şoför esnafına büyük bir katkı sağladığını söyledi.
Esnafın 3 yıl daha aracını kullanabileceğini belirten Tuğrul, “Bunun için Vali Beye, Genel Sekretere, Genel Sekreter yardımcılarına, Ulaşım Daire Başkanı ve Ulaşım Dairesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Uzun zamandan beridir ilimizdeki taksilerin çalışma yaşı 9, minibüslerin çalışma yaşı 8’di. Biz bu konuda yoğun bir çaba sarf ettik. Sağ olsun kurum amirleri de bizleri kırmadılar, araç yaşlarımızı minibüs ve taksileri genel olarak 12’ye çıkardılar. Bu, esnaf için müthiş derecede bir destek oldu. Esnafın 3 sene daha aracını kullanacak olması büyük bir katkı yaptı. Bu konuda yetkililere teşekkür ediyorum. Çoğu ilde yaş sınırlaması daha da yüksektir ama ilimiz şartlarında bunu yaptıkları için de memnuniyet duyduk. Karar, şoför esnafına bir nefes aldırdı.” dedi.

 

"MİNİBÜSLERDE YAŞ 16 OLSUN"

Ulaştırma Bakanlığı tarafından minibüslerin yaşının yükseltilmesi çalışması olduğunu belirten Tuğrul, bunun ülke genelinde uygulanmasını talep ettiklerini ifade ederek, “Minibüslerin yaşının 16’ya çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu da tabi bakanlık nezdinde yapılması gerekir. Çünkü geçenlerde bakanlığın, yaşın 15 olması yönünde bir açıklaması vardı. 2 yıldır araçlar zaten çalışmıyor. Bu konuda bir güzellik yapılması gerekir. Bakanlık genel olarak fenni muayeneler için yaş sınırını hafif kusur sayacak. Ama bunun kalıcı olarak 16 yaşa çıkarılmasını talep ediyoruz.” diye konuştu. 

 

KREDİ DESTEĞİ 
En çok okul servislerinin zor durumda olduğunu, bunlar için de çalışma yaşının yanı sıra başka desteklerin de gerekli olduğunu belirten Tuğrul, şunları söyledi:
“Eylül’de okullar açılacak, okullar açıldığı zaman bu esnafın kesinlikle aracın fenni muayenesini, sigortasını, güzergah izin belgesini alma şansı yoktur. Çünkü 2 yıldır çalışmıyorlar. Esnafa kredi açılması lazım, 2-3 yıl geri ödemesiz, düşük faizli veya faizsiz kredi. Bu olursa okul servisleri için iyi bir imkan sağlanmış olacak.”

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI

  • Etiketler : Van Şoförler ve Otomobilciler Odası M.EMİN TUĞRUL VAN HABER VAN HABERLERİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (1)
    Cemil 2021-07-29 13:00:56

    Ben kendim de taksiciyim gerçekten çok yerinde bir karar olmuş bizi büyük bir ölçüde rahatlatacağına inanıyorum esnaf dostu Başkan teşekkür ediyoruz

    ÖNERİLENLER