Son 20 yılda sadece Ak Parti v...
MEBİT

Muhalefet partileri Van’ı yakın markaja aldı

Son 20 yılda sadece Ak Parti ve HDP’nin vekil çıkarıp, belediye kazandığı Van’da, bu dönem geleneğin bozulabileceği yorumları yoğunluk kazandı. Olası bir seçimde tablonun yeniden şekillenebileceği tartışılan Van’da muhalefet partileri de kent genelindeki çalışmalarını hız verdi. Daha önceleri sadece seçim dönemlerinde ziyaret edilen Van’a son bir yıldan bu yana birçok parti genel başkanlar, vekiller, parti yönetim kurulu üyeleri gibi önemli görevler bazında ziyaretler gerçekleştirdi. Geçtiğimiz aylarda Ali Babacan, Muharrem İnce’nin ziyaretler yaptığı Van’da dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’den ise İstanbul vekili ve başdanışman Erdoğan Toprak vardı.

Abone Ol

2021-07-29 10:52:43 | Son Güncelleme : 2024-01-29 10:32:12

Muhalefet partileri Van’ı yakın markaja aldı

Doğu Anadolu’nun en önemli, siyasette ise seçim belirlemedeki en kritik illerden birisi olan Van’a son dönemlerde muhalefet partileri büyük önem gösteriyor. 2023’teki seçimin tartışma ve konuşmalarının şimdiden yapıldığı süreçte partiler üst düzey isimleri ile Van’a sürekli olarak ziyaretler düzenliyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana neredeyse bütün muhalefet partileri nezdinde ziyaretler, görüşmeler, programlar gerçekleştiriyor. Kente gelerek vatandaşla, esnafla ve önemli kesimlerle buluşmalar yapan Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi gibi partilerin yanında İYİ Parti ve CHP de kentte önemli çalışmalar düzenleyen partiler arasında yer alıyor. Birçok parti genel başkan düzeyinde yaptığı çalışmalar ile Van’daki geleneği bozmaya çalışırken Van’ın sorunlarını da son dönemlerde daha önce olmadığı kadar gündeme taşıyor. Son 1 yılda birçok farklı parti kentin sorunlarını Ankara’da ve TBMM’de gündeme getirirken vatandaş ile de yakın temas sürüyor. Bu anlamdaki önemli programlardan birisi de dün gerçekleştirdi. Van’da dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’den ise İstanbul vekili ve başdanışman Erdoğan Toprak programlar gerçekleştirirken, bu programların devam ettiği esnada Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van’a geleceği haberleri de ardı ardına geldi.

GENEL BAŞKANLAR NEZDİNDE ZİYARETLER ARTIYOR

Geçtiğimiz 5-10 yıl öncesine kadar da genel başkan nezdindeki ziyaretlerin oldukça sınırlı ve kimi zaman seçimden seçime olduğu Van’da muhalefetin Van ilgisi artmaya devam ediyor. Siyasiler bu dönem Van’a ve bölgeye önem gösterirken bölgenin önemli kenti Van’da ve Güneydoğu’nun merkezi sayılan Diyrabakır’da bölgeye hitap edecek politikalar üretme çabası gösteriyor. Uzunca yıllar ihmal edilen çalışmaları sergilemeye başlayan partiler sadece genel başkan nezdinde değil gönderilen heyetlerle de bölgeyi dinleyen programlar yürütyor.


VAN’IN SORUNLARI SÜREKLİ TAŞINIYOR

Sadece ziyaretler yapmakla yetinmeyen muhalefet partileri gelen heyetlerin yaptığı temaslar sonrası önemli sorunları da meclise taşıyor. HDP’nin vekillerinin sunduğu soru önergeleri dışında Saadet Partisi, CHP, İyi Parti gibi partiler eliyle Van’ın önemli sorunları sık sık gündeme taşınıyor. Son dönemlerde Kapıköy Sınır Kapısı, Göçmen Sorunu, Çevre Yolu, Esnafın durumu gibi onlarca konu muhalefetin taşıdığı konular olurken partiler bu anlamda kent ile bütünleşme anlamında yoğun çaba harcıyor.

NEREDEYSE BÜTÜN LİDERLER GELDİ!

Son iki yılda eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere Muharrem İnci, Ali Babacan gibi önemli isimler gelirken dün de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Van’a geldi. Van’da dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’den ise İstanbul vekili ve başdanışman Erdoğan Toprak programlar gerçekleştirirken, bu programların devam ettiği esnada Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van’a geleceği haberleri de ardı ardına geldi. Vanlı’yı dinleyip önemli konularda istişare eden genel başkanların sayısı her geçen gün artarken bu ziyaretlerin seçmen nezdindeki yansımaları ise en çok merak edilen konulardan birisi oldu. Geçtiğimiz yıllarda seçimlerdeki sürprizleri ile bilinen Van’da son 10-15 yılda sadece iki partinin koltuk paylaştığı süreçler olsa da muhalefetin önümüzdeki ilk seçimde kentte vekil ve belediye hesabı yaptığı ile ilgili değerlendirmelerinin arttığı biliniyor. Olası bir seçimde ittifaklar ile vekil çıkarabileceği söylenen muhalefet partilerinin çalışmaları da bu anlamdaki süreci doğrular nitelikde devam ediyor

ŞEHRİVAN HABER: HAKİM İNALÖZ-ERDAL ERBAŞ

  • Etiketler : VAN HABER VAN HABERLERİ MUHALEFET
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER