Koronavirüsün etkisini en aza...
MEBİT

Van'da aşı çadırına ilgi büyük!

Koronavirüsün etkisini en aza indirebilmek için Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da aşılamada hızlı bir sürece girildi. Randevu ile aşı olmaya gitmek isteyen vatandaşlar için aynı güne bile randevu verilerek aşı yapılabilirken, randevu konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için de randevusuz aşı dönemi başlatıldı.

Abone Ol

2021-06-17 23:24:12 | Son Güncelleme : 2024-04-10 18:33:47

Van'da aşı çadırına ilgi büyük!

Koronavirüs ile mücadelede devam ediyor. Bu kapsamda aşıda adeta seferberlik başlatıldı. Bir gün içinde en fazla aşı yapılması konusunda rekorlar kırılırken, randevusuz aşı dönemine de geçildi. Ülkemiz genelinde olduğu gibi Van'da da aşılama çalışmalarına hız verildi. Bu doğrultuda kentin en işlek alanlarından biri olan Beşyol meydanındaki Valilik bahçesine de aşı çadırı kuruldu. Gün içinde çok sayıda vatandaş bu çadıra gelerek söz konusu aşısını yaptırıyor.

Konu ile ilgili bilgi aldığımız, aşı çadırında görevli Doktor Betül Doğan, “2 gündür burada bir aşılanma standı kurduk. Sağlık Bakanlığımızın bünyesinde aşılanma kampanyası başlattık. Salı günü başladık, bu hafta böyle devam edecek. Halkın rahat ulaşabileceği en işlek caddede bu çalışmayı yaptığımızdan dolayı da verimli geçiyor. Beklentimizin üstünde bir katılım var. Halka kolay ulaştırabilmek bu noktada bizim için de avantaj oldu, şuan randevulu randevusuz aşı sırası gelen herkesin aşılamasını yapıyoruz. Randevu olmadığı için vatandaş adına da daha kolay ve yol üzerinde bir güzergah olduğu için ulaşılabilir duruma geldi. Bu noktada ilk gün ortalama 300’e yakın bir aşılamamız oldu, sadece bu çadırda, tabi birden fazla noktada çadırımız var. Bugün katılım daha fazla çünkü halkın da bu konuda bilgilendirilmesi yapıldı. Bugünden itibaren de katılımın daha da artmasını bekliyoruz. Verimlilik fazla olduğu sürece devam ettirmeyi düşünüyoruz, katılım artarak devam ediyor şuan. Bakanlığımız her gün, her hafta aşı sırası gelenlere, aşı yaptırabileceklerine ilişkin açıklaması oluyor, açıklamalar kapsamında şuanda da yaş sıralaması en son 40 yaş üzerine kadar indi. Bir de özellikle meslek gruplarına aşılanma sırası geldi, onlarda yaş sınırımız yok.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: PRESTİJ GAZETESİ
 

  • Etiketler : VAN VAN HABER VAN HABERLERİ AŞI AŞILAMA PROGRAMI KORONAVİRÜS AŞISI ÇADIR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER