Vanspor Futbol Kulübü’nün 9 Ha...
MEBİT

Servet Yenitürk: Vanspor için çok üzücü içimiz yanıyor

Vanspor Futbol Kulübü’nün 9 Haziran’da yaptığı olağanüstü kongrenin ardından dün yapılan ikinci kongresi de hiçbir adayın çıkmadığı ‘sessiz’ kongereye dönüştü. İki kez toplanan takımın genel kurululunda başkan adayı bulunamadığı için kongre gerçekleşmezken, fiilen de olsa Vanspor’un kayyum süreci başladı.

Abone Ol

2021-06-17 23:07:53 | Son Güncelleme : 2024-04-10 09:23:58

Servet Yenitürk: Vanspor için çok üzücü içimiz yanıyor

VANSPOR BAŞKANINI SEÇEMEDİ 
1974 yılında kurulan ve 1994-2000 yıllarında Türkiye süper liginde mücadele eden Vanspor, 20 yıldır tüm çabalara rağmen kendini toparlayamıyor. 2005 yılında amatör lige kadar gerileyen ancak daha sonra Van Büyükşehir Belediyespor ismini alan ve yükselişe geçen Vanspor, geçen birkaç yıllık süreçte hayali olan 1’inci lige bir türlü çıkamadı. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının ilki 09 Haziran’da Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri’nde yapılan Vanspor’da adayın çıkmadığı kongre dün ikinci kez toplandı. Divan başkanlığı tarafından Vanspor Futbol Kulübü başkanlığına aday çağrısı bulunulmasına rağmen aday dünkü kongrede de aday çıkmadı. 2021-2022 futbol sezonu öncesi tüm gözler Vanspor’a çevrilirken takımın başkansız kalması büyük bir şok yaşattı. Bu durumun ardından yeniden kayyum sürecinin başladığı öğrenilen takımdaki bu belirsizlik yeni sezon öncesi endişe yaratırken taraftarın büyük umutlar bağladığı takımın geleceği merak konusu oldu.

MEVCUT YÖNETİM VANSPOR’A ADAY OLMADI, KAYYIM SÜRECİ BAŞLADI! 
Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ilk buluşmanın ardından dün ikinci kez başkanını aramak için bir araya gelen Vanspor’un delegeleri aday çıkmayınca bu kongreden de boş döndü. Kongre sonrası açıklamalarda bulunan Vanspor Başkanı Servet Yenitürk, “Bugün umudumuz vardı, inşallah düzenli bir yönetim olur diye bekledik. Maalesef bugün de aynı şekilde kongreyi gerçekleştiremedik. Van'da sadece konuşma var, başka bir şey yoktur. Göreve gelince elini taşın altına koyamıyorlar. Sorumluluğu taşıyacak kimse yoktur. Ancak konuşmaya gelince herkes konuşuyor.  Bugün umudumuz vardı, güzel bir yönetim oluşuyor diye biz de elimizden gelen ne varsa yardımcı oluruz. Birlikte Vanspor’a götürürüz ama geçen yıl da aynı sıkıntıları yaşadık geçen yılda kayyuma gitmesin diye yönetimimiz ile bir istişare yaptık ve tekrar elimizi taşın altına koyduk.” Dedi.

VANSPOR’A CİDDİ ANLAMDA DESTEK GEREKLİ 
Cümlelerini sürdüren Yenitürk, şunları söyledi: “Bu yıl gerçekten ciddi sıkıntılar yaşadık. Biz sezonun ardından açıklamamızı da yapmıştık, biz bu şartlar altında kendi imkanlarımızla götürme şansımız çok zordur. Ciddi destekler lazım işadamlarımız daha siyasi sivil toplum kuruluşlarından valimizden, belediyemizden olsun. Destek gereklidir, ancak bu şekilde işin yürütülebileceğini veyahut çok güzel bir yönetim oluşturularak elini taşın altına koyabilecek işadamları ile bu işin üretilebileceği düşüncemiz vardı. O da olmadı olmayınca da bizde tek başımıza bunu götürme şansımızın olmadığını açıklamıştık. Bugün de aday olmadı olamadık da çünkü olsak da bunu tek başımıza götürmeyeceğimizi, ciddi sıkıntılarla boğuştuğumuzu açıklamıştık. Tekrar sıkıntılara girerek kendimizi de perişan etmemizin bir anlamı da yoktur.”

“BİZ DE YOKUZ NE OLACAK TABİİ Kİ KAYYUMA GİDECEK”
 Vanspor'un kayyuma gitmesinin çok üzücü olduğunu dile getiren Yenitürk, şöyle devam etti: “Van için çok üzücü, taraftarlarımız için çok üzücü. Fakat biz yönetim olarak dışarıda konuşan insanların lafını da temize çıkarmak için kayyumun gelip burada en azından bütün hesapları kontrol etmesi lazım incelemesi lazım. Bir daha konuşup Vanspor’a zarar vermesinler. Keşke gelseler Servet Yenitürk’ün onda birini burada harcamış olsaydılar, ben onların burada iki defa ellerini öpmüş olurdum. Ama biz burada onların 10 katı kadar para harcamış olmamıza rağmen iftiralarla yalanla sahtekarlıkla Vanspor!a zarar veriyorlar. Biz başta şunu söyledik konuşanların tamamı Vanspor’a zarar vermeye çalışıyorlar. İşte buyurun biz de yokuz ne olacak tabii ki kayyuma gidecek.”  

YENİTÜRK’TEN VANSPOR’A SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI! 
Yenitürk, “Kayyuma gideceğini söylediğimiz zaman gerçekten Van, Van taraftarı ve Vanspor için bir yıkımdır.” Dedi. Yenitürk, “Bir sezon bitiyor, Vanspor’a sahiplik yapacak, belki bu sene hiç maçlara çıkarmayacak. Sadece hesabını, kitabını kontrol edecek. Varsa bir usulsüzlük, yanlış bir şey mahkemelere sunacak bekleyecek. Bir talip çıkarsa veya kongre olursa oda bir sezonu kapatmak demektir. Vanspor için çok üzücü içimiz yanıyor. Ama şahsım için seviniyorum en azından konuşan insanların da ağızlarının payını vermiş olur. Baksınlar Servet Yenitürk burada para harcadı mı, emek harcadı mı ve başarı elde etmişti mi,  etmemiş mi? Görecekler. Hayırlısı diyeceğiz artık kayyuma gitmeden mülki amirlerimiz valimiz milletvekillerimiz sivil toplum örgütlerimiz gelip Vanspor'un başına geçebilirler.”  

“YÖNETİMDEN KAPIMIZI AÇMAYANLAR OLDU” 
1 hafta sonra istifa edeceklerini açıklayan Yenitürk, “İstifa aşamasına kadar hala görüşmelerimiz var. hala uğraşıyoruz, istifa edeceğim bir saate kadar eğer ki sahip çıkılmadı. O takdirde istifa anında kimlere gittiğimizi kimlerden ret cevabını aldığımızdan kimlerden olumsuz kimlerden olumlu kimlerin evet diyerek bizi yarı yolda bıraktığını onların hepsini açıklayacağız. Van halkı da bilsin Van taraftarı da bilsin burada bütün yük şahsıma ve yönetimimizin içerisindeki birkaç kişiye düştü. Yönetimimizin bile birçoğu kulübün kapısını bile açmadılar 'bizden para isterler' diye. Ne gibi sıkıntılar yaşadığımızı biliyorsunuz zaten.” İfadelerini kullandı.

“2. LİG'DE KALABİLMESİ İÇİN MÜCADELE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ” 
Cümlelerine son veren Yenitürk, şunları açıkladı: “Siyasilerimiz ile milletvekillerimiz ile görüştük. Onlar da biz elimizden ne geliyorsa yardımcı olmaya çalışalım deliler. Tek talebimiz Gençlik Spor Bakanımız ile bir görüşme elde etmekti. Talep edildi, kongreden önce bir randevu alabilseydik, güzel olurdu.  Ama hem bu yoğun süreç hem de pandemi şartları içerisinde bakanımız fazla randevu vermiyor. Ancak bize söz verdi. Bizlerle görüşeceğini söyledi. Biz istifa etsek bile mücadele etmeye devam edeceğiz Bir yere gitmedik burası bizim evlâdımızdır, burası bizim canımız ciğerimizdir mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. 2. Lig'de kalabilmesi için mücadele vermeye devam edeceğiz.” 

KAYNAK: ŞEHRİVAN GAZETESİ

  • Etiketler : Van Haber VAN VANSPOR KONGRE VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR VAN SPOR
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER