Van'da inşaat işçisi olarak ça...
MEBİT

Van'da inşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi!

Van'da inşaat işçisi olarak çalışan Remzi Süslü, çalışttığı inşaatın ikinci katından düşerek hayatını kaybetti.

Abone Ol

2021-06-08 22:54:15 | Son Güncelleme : 2024-04-10 18:13:24

Van'da inşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi!

İpekyolu İlçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde bir inşaatta çalışan Remzi Süslü (55), çalıştığı inşaatın 2. katında kalıp çalışması yaparken yere düştü. Dengesini kaybederek yere düşen Süslü'nün düşmesini fark eden çevredekiler sağlık ekiplerine haber verdi. 

Ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılan 5 çocuk babası Remzi Süslü tüm müdahallelere rağmen kurtarılamadı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Hastanesi'ne cenazesi kaldırılan Süslü, İskele Mezarlığı'na defnedildi.

 1 YILDA 26 VANLI İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

 Yaşanan inşaat kazası sonrası akıllara inşaat kazalarında hayatını kaybeden Vanlı işçilerin sayısı geldi. Resmi olmayan kayıtlara göre; 2021 yılının 6 ayında 11 kişi hayatını kaybederken, son 1 yılda ise bu rakamın 26 olduğu öğrenildi. Bu rakamlara göre yılda ortalama 20'nin üzerinde Vanlı işçi iş kazalarında hayatını kaybediyor.

 İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin Mayıs ayı iş kazaları raporuna göre, geçen ay Türkiye geneli 232 işçi hayatını kaybederken, yılın ilk beş ayında ise en az 972 işçi vefat etti. Avrupa Birliği'nin (AB) resmi istatistik ofisi Eurostat ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) verilerine göre ise Türkiye iş kazalarında en fazla insanın hayatını kaybettiği ülkeler sıralamasında birinci sırada yer alıyor.

KAYNAK: VAN EKSPRES

  • Etiketler : İŞÇİ ÖLÜM KAZA İŞÇİ ÖLÜMÜ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.