ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (...
MEBİT

Aktivistlerden Vatandaşlara Van Gölü İçin Oy Kullanın Çağrısı!

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), astronotları tarafından uzaydan çekilen dünya fotoğraflarından oluşan online fotoğraf yarışmasında, dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nün fotoğrafı, 4'üncü turda 30 fotoğraf arasında finale kaldı. Kadın astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği mavi rengin hakim olduğu Van Gölü'nün fotoğrafı yarı finalde Castellanus bulut kulesine karşı oyların yüzde 94'ünü aldı. Son turdaki oylamalar 12 Nisan'da sona erecek. 

Abone Ol

2021-04-08 01:07:20 | Son Güncelleme : 2024-04-10 22:35:14

Aktivistlerden Vatandaşlara Van Gölü İçin Oy Kullanın Çağrısı!

NASA, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapan astronotlarca çekilen dünya fotoğraflarından oluşan bir yarışma başlattı.

‘Dünya Turnuvası’ ismindeki online yarışmada yer alan fotoğraflar arasında Van Gölü'nün uzaydan çekilmiş fotoğrafı da yer aldı. Astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği fotoğrafla birlikte Van Gölü'nün dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisine de yer verildi. Online yarışmada Van Gölü'nün fotoğrafı, 3 turda 28 fotoğrafı eledi ve yarı finale kaldı. Yarı finallerdeki oylama sonucunda da Van Gölü fotoğrafı finale kaldı. NASA'dan yapılan açıklamada, 8 Mart'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekilmiş 32 favori dünya fotoğrafıyla başladıkları yarışmada 2 fotoğrafın finale kaldığı belirtildi. Açıklamanın devamında "Van Gölü"nün, "Hareket Halindeki Yıldızlar" fotoğrafıyla finalde yarışacağı aktarıldı.

"BİRÇOK FARKINDALIK ETKİNLİĞİ YAPTIK"

Çevrenin ve doğanın korunması için etkinlik yapan, Van Gölü'nün güzelliklerine dikkat çeken ve Van Gölü Koruma Kanunu'nun çıkması için tamamen gönüllü kişilerle yıllardır çeşitli aktiviteler yapan Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel de bir açıklama yaptı. Başkan Özel açıklamasında "Van kamuoyu bizi biliyor, yıllardır Vangölü için yapmadığımız etkinlik, farkındalık kalmadı. Zaten Van Gölü Aktivistlerinin kuruluş amacı Van Gölü'nün korunması, tanıtılması, gelecek kuşaklara mavi ve temiz bırakılmasıdır. Bu anlamda kışın gölde yüzme, bisiklet turları, kıyı temizliği, balık festivali ve sosyal medya etkinlikleri gibi birçok farkındalık etkinliği düzenledik. Bizler istiyoruzki Van Gölü temiz kalsın ve gelecek nesillere taşınsın." dedi.

"VAN GÖLÜ HAVZASI KORUMA EYLEM PLANINDA DA YER ALIYORUZ"

Van Gölü'nün dünyaca bilinen NASA gibi bir kurum tarafından tanıtılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Özel, sözlerine şöyle devam etti: "Aktivistler olarak Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planında da yer alıyoruz. Bu zamana kadar Van'da yapılan 3 toplantıya katıldık ve bu toplantılarda çok önemli görevler üstlendik. Aslında Van Gölü'nü çok önemsiyoruz, özellikle şu an çekilen fotoğrafın NASA'da finalde kalması bizim için çok çok kıymetlidir. Şunu belirtmek istiyoruz bu öyle bir tanıtım ki dünya çapında bir tanıtımdır ve bir fırsattır. Bu tanıtım hem Vangölü için hem de bölgemiz ve ülkemiz için büyük bir avantajdır. Böylesine bir tanıtım ancak bu kadar ucuz ve etkili yapılabilir. Tüm vatandaşlarımızı Van Gölü'nün finalde birinci olmasını sağlamak için destek olmaya ve oy vermeye davet ediyoruz. Başka Van Gölü yok, Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın"

KAYNAK: GAZETEVAN

  • Etiketler : VAN GÖLÜ AKTİVİSTLERİ VAN VAN GÖLÜ ERDOĞAN ÖZEL NASA NASA TURNUVASI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (1)
    Adem Mara 2021-04-08 01:31:34

    Van gölü aktivistlerini sürekli takip ediyorum. Çok aktifler memleket için güzel şeyler yapıyorlar. Umarım hep böyle devam eder.

    ÖNERİLENLER